Publicerad: 2011-09-22 15:38, senaste uppdaterad: 2012-04-26 14:04
Läs upp
Laddar...

Mamman erkänner morden på sönerna

Den 30-åriga kvinna som misstänks ha mördat sina två barn erkänner nu morden på de två pojkarna i Sigtuna. Kvinnan har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vid halv fyra på torsdagseftermiddagen inleddes häktningsförhandlingarna vid Attunda tingsrätt mot den 30-åriga mamman som misstänks ha mördat sina två små barn. De två pojkarna, åtta och fyra år gamla, hittades döda i vattnet i Sigtuna i början av veckan.

Ett stort pressuppbåd fanns på plats vid torsdagens häktningsförhandlingar. Kvinnan kom in i rättssalen gömd under en orangegul filt. I rättssalen satt också den åtalades före detta sambo, pappa till ett av de döda barnen, och kvinnans väninna. När advokaten meddelade att kvinnan hade erkänt bröt väninnan ihop, började gråta hejdlöst och kastade sig ner på golvet.

Den åtalades advokat Eva Möller säger att kvinnan har erkänt och att hon har bragt sönerna om livet. Den 30-åriga mammans väninna Sophia Njoroge var förtvivlad efter beskedet. Hon och den yngste sonens pappa sade att det var inte den person de känner som har begått det här brottet. De menar att den åtalade egentligen är en väldigt snäll människa och båda lägger skulden på socialförvaltningen i Sigtuna.
- Jag undrar vad vi har för ett Sverige i dag, när barn kan vara borta så länge från skolan utan att någon går hem till dem och ser efter hur de har det, säger Sophia Njoroge.

- Jag undrar varför socialförvaltningens personal får lön. Varför finns de där om de inte hjälper folk, säger Sophia Njoroge, som uppger att socialförvaltningen bemötte henne riktigt illa då hon ringde och undrade varför de hade avslagit den åtalade kvinnans ansökan om försörjningsstöd.  

Mamman har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och ska genomgå en paragraf 7-undersökning, en psykisk hälsoundersökning.

Av: Maria Lindblom maria.lindblom@unt.se

Seriepremiär • DivisiON I norra
4063297_.JPG?1397419117391_
Foto: Johan WibergJimmy Karlsson var poängbäst när Skånela kvalvann.

Drömstart för Skånela

MEST KOMMENTERAT PÅ UNT.SE/SIGTUNA

Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: marsta@unt.se

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »