Sigtunabon körde våren 2014 bil på vägar i Sigtuna och Upplands Väsby medan han var berusad.

Han stannade omotiverat vid grönt ljus, var nära att köra av vägen, körde i motsatt körfält och var nära att sidledes kollidera med omkörande bil. För detta döms han för grovt rattfylleri.

Våren 2015 anmälde han inte en elpistol med knogjärn och en stilettkniv till tullbehandling i samband med införsel till landet. Hans förklaring: han förstod inte att stilettkniven, som han skulle ge till en fosterson, var olaglig. Han blev dömd för smuggling.

Samma period blev han stoppad på Arlanda flygplats då han inte anmält 75 tabletter innehållande diazepam, som är narkotika. Han förklarade att han har använt olika receptförskrivna mediciner som också innehåller diazepam och att han i Thailand gick till en läkare och fick en plastpåse med 100 tabletter av likadant slag som han hade på recept. Han tänkte kasta de återstående 75 tabletterna men menar att detta inte blev av. Han döms nu för narkotikasmuggling.

Polisen hittade också 14 patroner hos honom. Men han förklarade att han tog emot de patronerna som tagits från en intagen på behandlingshemmet som han äger och driver. Han förvarade dem säkert i ett kassaskåp i bostaden. Men han glömde att omedelbart lämna dem till polisen på grund av sämre minne efter att ha drabbats av stroke vid två tillfällen. Hans beteende var oaktsamt, enligt tingsrätten, men godtar hans uppgifter och friar därmed honom på denna punkt.

Mannen är i princip tidigare ostraffad, enligt domstolshandlingarna.

Påföljden för den samlade brottsligheten blev villkorlig dom med samhällstjänst, bland annat också eftersom brotten skedde för ett par år sedan.