Den 7–10 september kommer de svenska mästerskapen för polishundar att äga rum på Roserberg slott

– Det är polishundar och deras förare från hela landet som gör upp kampen i både spårhundklass och skyddsklass, säger Emma Hederstam som är med och arrangerar tävlingarna.

Det hela kommer att inledas med en marsch i centrala Stockholm där polishundar och deras förare marscherar tillsammans med polishästar, säckpipor och poliskör. Anledningen till att man har marschen i Stockholm city är för att så många som möjligt ska kunna ta del av evenemanget. Därefter väntar tävlingarna ute vid Rosersberg slott där man kommer att tävla både i slottsparken och ute i skogen. Tävlingarna avslutas på söndagen med skyddsmomenten.

Många ekipage är anmälda till tävlingarna och det finns totalt 20 tävlingsplatser i spårhundgruppen och lika många i skyddshundgruppen. Det är så klart tävlingarna som står i fokus under helgen. Men från arrangörsgruppen hoppas man kunna skapa ett familjeevenemang.

– Allmänheten är mer än välkomna att komma och titta. Vi strävar efter att skapa en levande tävlingsplats med försäljning, ponnyridning och blåljusdag. En familjetillställning helt enkelt! säger Emma Hederstam.

Under blåljusdagen kommer man bland annat kunna få träffa polisen och brandkåren som visar upp sina fordon och berättar om hur de arbetar.

Tävlingarna arrangeras tillsammans med Knivsta brukshundsklubb.