Larmet om rökutveckling i byggnaden kom strax efter 05.30. Storstockholms räddningscentral uppger att man har dirigerat omkring 20 man till platsen.

– Vi har nio enheter på plats och två till är på väg. Det är rökutveckling men vi har ännu inte lokaliserat branden. Vi är på plats och söker igenom lagret, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral, vid halv åtta.

Branden ska ha inträffat i ett flislager där 20 000 kubikmeter träflis förvaras. Enligt anläggningens ägare, Fortum, ska det inte ha uppstått någon större brand.  

– Det var rökutveckling under morgonen och ett automatlarm slog till. Branden är under kontroll men räddningstjänst kommer vara på plats och övervaka så det inte tar sig, säger Thomas Gibson, kommunikationsdirektör på Fortum vid tio i åtta.

Stockholmspolisen skriver på sin hemsida att branden orsakats av att en transportskruv blivit överhettad och därmed fått flis att börja glöda.

Vid åttatiden uppger räddningstjänst att det inte ska finnas någon risk för spridning. Men ett antal enheter kommer att vara kvar på platsen för att övervaka så branden inte blossar upp igen.

– Det är ingen stor brand, det rör sig om flera mindre glödbäddar. Det finns ingen spridningsrisk men eftersom glödbäddarna är svårlokaliserade och ligger och småpyr kommer vi vara kvar en tid till. Det övergår sedan i ett ägaransvar men till dess är vi kvar på plats, säger Joakim Tapper, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.

Texten uppdateras.