TreWell i Arlandastad är ett av många framgångsrika företag i Sigtuna kommun. De senaste åren har företaget förutom att ta fram förpackningar av olika slag, börjat ta fram designade inredningsdetaljer som lampor, bord och ljuslyktor helt gjorda i wellpapp. Egentligen var det inte meningen att Kathryn Arnborg som i dag är ägare och vd, skulle ta över företaget. Tanken var att de två bröderna skulle driva verksamheten vidare när fadern dog 2005. Kathryn hade utbildat sig till sekreterare och jobbade som det ett tag. Därefter började hon studera och arbeta inom konst- och museivärlden.

Men på grund av olika familjeomständigheter tog hon över företaget och har drivit det själv sedan 2009. Just nu har TreWell sex anställda, de flesta är maskinoperatörer förutom en som jobbar med förpackningsdesign. Alla produkter tillverkas på plats i Arlandastad.

– Wellpapp är egentligen det bästa materialet man kan jobba med eftersom det är återvunnet och går att återvinna flera gånger till, säger Kathryn Arnborg.

Artikelbild

| Några av de mindre lamporna företaget har gjort.

En produkt man har börjat tillverka är en så kallad bobin, eller kabelspole, som görs i wellpapp. Konkurrensen inom förpackningsbranschen är dock hård.

– Men det är därför vi har breddat oss, våra bobiner tror vi väldigt mycket på.

Lampor, bord och ljuslyktor är några av de inredningsdetaljer företaget TreWell har gjort helt i wellpapp. I Holland finns ett annat företag som gör lampor av wellpapp, och idén är inte helt ny för Märstaföretaget heller.

– Vi har bara haft det för eget bruk tidigare, till exempel när vi ställt ut våra produkter.

Artikelbild

| Ljuslyktor helt gjorda i wellpapp.

Men 2016 bestämde man sig för att göra en liten satsning. Produkterna har använts och ställts ut i samband med olika event och under en viss tid hade man även en återförsäljare för några av produkterna. På olika flygplatser i Sverige, bland annat på Arlanda, hänger företagets lampor. På Formexmässan 2016 ställde de ut sin inredning.

– Där fick vi en enorm succé med våra möbler.

Artikelbild

| Tomas Folheim och Barbro Norin är två av de anställda.

Inredningsbiten är egentligen bara en liten avstickare från den övriga verksamheten. Företaget är i första hand specialiserat på förpackningar för farligt gods samt specialförpackningar för känsliga ämnen. Största kunden finns inom området farligt gods.

Det var Kathryn Arnborgs far Lars Kriström som startade företaget 1969. Mamman var amerikanska och Kathryn föddes därför i Berkeley, Kalifornien. Fem år gammal flyttade familjen till Upplands Väsby. Företaget höll även till där i många år innan det flyttade till Märsta i slutet av 80-talet. Under många år bodde familjen i Sigtuna och Kathryn gick på S:t Pers skola och Sigtunaskolan.