Sebastian Matar, född och uppvuxen i Valsta, är bokaktuell med "Pixie och pappa - på Höstpromenad", som släpptes i samband med bokmässan i Göteborg.

Boken uppmuntrar till att lämna hemmet och upptäcka naturen med sina barn, oavsett väder.

– Det är inte alltid så lätt att ta sig ut, och vädret, liksom vardagsstressen, styr många gånger orken och lusten. Senare tenderar också tekniken att locka oss att stanna inomhus. Men oftast mår man som en helt ny människa efter en promenad ute i naturen. Att känna, dofta och se på allt som finns där ute gör en gott!

Boken är baserad på en vacker höstdag i september 2016, då han och dottern Melody - som heter Pixie i tredje namn, upptäckte hösten.

– Den här årstiden har alltid varit viktig för mig och stått för kreativitet och inspiration. Men jag har tappat den känslan med åren och istället gått in i vardagsstressen. Men jag blev otroligt inspirerad av min dotters glädje över naturen där hon satt, lycklig mitt bland alla vackra höstlöv. Att se hennes glädje över de små enkla tingen.

Boken vill också ge en mysig och positiv bild av pappa-barnrelationen, enligt Sebastian. Den är för barn 3-6 år.

31-årige Sebastian Matar bor numera i grannkommunen Upplands Väsby. Han jobbar som personlig assistent. Tidigare har han gjort en del musik och även sysslat med spelutveckling och släppt en app 2015.

Boken blir den första av en serie av Pixie och pappa-böcker med årstidstema. En finsk översättning är på gång.