Under tiden lyfte eller landade inga plan på flygplatsen.

– Vi har inga uppgifter om hur många flighter som berörs men vi uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterade online. Stoppet kan innebära följdförseningar, säger Victoria Ström, pressinformatör på Swedavia.

Drönaren observerades av både piloter och flygledare och all trafik stoppades av säkerhetsskäl. Enligt Aftonbladet letade flera polispatruller efter drönarpiloten.

– De är ute och söker, säger polisens stationsbefäl på Arlanda, Anders Nilsson strax innan klockan 17.

Under stängningen larmade två flygplan om bränslebrist. De kunde däremot landa utan problem vid 16.19 och 16.22 och undantogs därmed från stoppet.

I torsdags kväll orsakade en annan drönare ett kortare stopp i trafiken på Arlanda. En privatperson larmade då polisen som kunde lokalisera piloten och beslagta drönaren.

Den första augusti ändrades lagstiftningen som reglerar filmning med just drönare. Däremot krävs fortfaranade tillstånd för att flyga med drönare i vissa fall, som inom flygplatsernas kontrollzoner.

På Luftfartsverkets hemsida finns en drönarkarta där man kan se vilka delar av luftrummet som omfattas av restriktioner.