– Det har direkt att göra med den kritik jag framförde i SVT:s Uppdrag Granskning i april. Socialdemokraterna i Sigtunas styrelse har förtroende för honom, men inte jag, därför lämnar jag mina uppdrag, säger Anna Kalles.

Förutom sin plats som ledamot i ks lämnar Anna Kalles även uppdraget som ersättare i det kommunägda bolaget Energioperatörerna AB.

Men som ledamot i kommunfullmäktige sitter hon kvar.

– Jag sitter kvar i kf eftersom jag känt ett massivt stöd från invånarna efter Uppdrag Granskning, jag har även stöd från personer inom partiet lokalt, säger hon.

Anna Kalles medverkade i SVT:s Uppdrag Granskning om misstänkt vänskaps­korruption inom politiken i Sigtuna kommun och en misstänkt illegal spellokal i Valsta. Där riktade hon skarp kritik mot Sigtunas ledande kommunaråd. Till Sigtunabygden har hon i en tidigare intervju sagt: "När Ibrahim Khalifa ifrågasätts skyller han ifrån sig och bagatelliserar kritik som att det endast handlar om interna konflikter. Jag har också tänkt att det varit interna konflikter som legat bakom mycket kritik, och trott på Khalifa ända fram till för några månader sedan."

Ibrahim Khalifa säger att Socialdemokraterna i Sigtuna har lyssnat till Anna Kalles men att hon inte vunnit gehör hos majoriteten i partiet.

– Partiet är en demokratisk organistation och det är partiet som kan uttala sig, sedan kan enskilda personer tycka annorlunda. Anna Kalles har fått möjlighet att förklara vilka belägg hon har för sina påstående om mig. Det har i det närmaste varit en förtalskampanj hon fört och att hon nu väljer att lämna är för att hon inte fått något stöd från partiet i sina påståenden om mig, säger Ibrahim Khalifa.

Både platsen som ledamot i ks samt som ersättare i Energioperatörerna AB lämnas tills vidare vakant.