Steninge Slottsby har varit ett besöksmål i flera år, men nu utvecklas det till en plats att bo på. Bygget började i slutet av 2016, och blir klart etappvis. Första inflytten sker till årskiftet och sedan pågår det till 2022.

Per Taube berättar att det kommer att finnas cirka 700 bostäder, häststall, ridhus och marina med plats för 300 båtar. Det ska finnas möjligheter till skidåkning, idrottsspår och andra aktiviteter. 17 byggherrar har köpt mark i området och utvecklar sina koncept.

Att ha Carola boende i Steninge Slottsby blir också som ett dragplåster.

Artikelbild

| Carola Häggkvist med Per Taube, Steninges ägare

– Carola är en del av den svenska folksjälen. Hon är oerhört respekterad och omtyckt. Hon passar jättebra ihop med Steninge. Carola kommer att bidra till att det blir en spännande plats att bo på, säger en glad Per Taube.

Han träffar Sigtunabygden samtidigt som Carola besöker Stenladan i Steninge Slottsby.

Stenladan i Steninge Slottsby kommer också att utvecklas, berättar han. Där ska bland annat finnas en vinkällare. Tanken är att Stenladan ska bli centralplatsen i området.

– Det blir tillställningar på restaurangen där artister kommer att dyka upp.

Steninge Slottsby är idag en populär dagsutflykt. Men när allt är klart kommer det även att vara en plats att besöka på kvällar, säger Per Taube.