22-åringen och Märstabon hade en relation och var hemma hos henne. En höstkväll 2015 uppstod en konflikt mellan dem.

Han satte sig gränsle över henne, tryckte ner hennes armar och ben och gav henne en hård örfil.

Enligt hennes berättelse blev hon också dragen i håret och nedsliten på sängen. Vid något tillfälle hämtade 22-åringen en kniv från köket varefter han drog knivens egg mot hennes rygg samtidigt som han hotade henne med kniven. När hon därefter försökte fly drog han henne i håret och tog tag i hennes arm så hon ramlade omkull och hon slog i pannan i någon del av inredningen i lägenheten.

22-åringen nekar till händelsen. Han har varken misshandlat eller hotat henne, enligt honom.

Tingsrätten tycker dock att kvinnans berättelse var logisk, sammanhängande och detaljrik, trots att kvinnan har svårt att minnas alla detaljer, eller i vilken ordning som de olika gärningsmomenten ska ha ägt rum. Det finns även vittnesutsagor samt journalanteckningar och fotografier som förstärker Märstabons berättelse.

22-åringen fälls för misshandel, olaga hot och skadegörelse, samt ringa narkotikabrott.

Han är inte tidigare straffad och lever under ordnade förhållanden, vilket indikerar att risken för återfall i brottslighet är mindre. Vidare bedömer tingsrätten att Märstabons fysiska skador var relativt måttliga. Dessutom har det gått mer än ett år sedan brottet har ägt rum. Därför fick han samhällstjänst på 100 timmar som påföljd.

Han ska också betala Märstabon cirka 23 000 kronor i skadestånd.

Läs mer om kvinnomisshandel:

"Jobbar mot kvinnovåld"