Penta består av fem personer som tidigare har gått på Sigtunas kulturskola, men som nu har valt att starta en alldeles egen grupp. Tilde Naglitsch har hållit på med dans sedan barnsben och hon är koreograf i Penta.

– Jag älskar att vara kreativ och att jobba med kroppen som instrument. Jag har varit koreograf tidigare på Kulturskolan och de andra tyckte att det var kul och ville fortsätta. Vi ville dansa tillsammans och därför blev det här ganska naturligt, säger Tilde Naglitsch.

På lördag ska de göra sitt första framträdande i form av en föreställning i Biokällan tillsammans med elever från Stockholms Estetiska Gymnasium. Tilde Naglitsch beskriver dansstilen för föreställningen som "modern nutida" och menar att den är mer fri i sin form än det man i dag kan se i många musikvideos.

Artikelbild

| Koreograf. Tilde Naglitsch är koreograf i dansgruppen Penta.

– Jag skulle beskriva den som utforskande och normbrytande. I den här stilen försöker man gå ifrån regler som finns inom många andra stilar och i stället göra det man gillar. Man går utanför ramarna och hittar på nya saker, säger Tilde Naglitsch.

Gruppen har jobbat inför föreställningen under hela hösten och Tilde Naglitsch ser det som en stor fördel att alla dansarna känner varandra sedan tidigare.

Hur är känslan inför er första föreställning?

– Jag är jättenervös, men jag litar på mina dansare och jag hoppas på mycket publik. Det ska bli skithäftigt, säger Tilde Naglitsch.