Upplägget var att laga en huvudrätt med basråvaror och protein på blott 30 minuter. Ingredienserna var hemliga fram till tävlingsstarten – och det som finns tillhanda var två gasolkök.

Niclas Jansson, vann juniorklassen (upp till 26 år).

– Jag lagade en seabass (havsabborre) med chorizo, zucchini, endiver och grönkål samt en smörsås med rostad tomat och chorizo, säger Jansson som även fick motta utmärkelsen Future leader 2018 av den arrangerade organisationen IACC för sina insatser på Sigtunahöjden.

Hur kändes det att vinna?

– Det var otroligt roligt. Jag svävade lite grann på moln efter segern.

Kommer du att bjuda på vinnarrätten på Sigtunahöjden framöver?

– Så långt har jag inte tänkt än, det får vi se.

Nu väntar världsfinalen i Toronto i april nästa år.

– Där kommer jag att möta en kock från Amerika och en från Asien/Australien.

Även Emil Jonsson, från Steninge konferens, deltog i Europafinalen på resorten Dolce Campo Real norr om Lissabon efter att han vunnit den svenska uttagningen. I hans fall räckte det inte enda fram, utan Jonsson slutade tvåa i den hårda konkurrensen i seniorklassen (över 26 år).