För andra gången på ett par månader arrangerade Sigtuna Orienteringsklubb en stor tävling. I juni handlade det om sprintorienterings i Sigtunas stadsmiljö. Nu i helgen var det stafett i skogarna vid Björnkälla.

Närmare 120 lag stod på startlinjen och gjorde upp om medaljerna i distriktsmästerskapet. Som arrangör fanns Sigtuna själv bara representerat av ett ungdomslag. Däremot hade grannklubben Långhundra IF flera lag med. Dessutom nådde klubben stora framgångar och fick med sig inte mindre än sex stycken lagmedaljer.

Två av ädlaste valör, dessutom i två av de tuffaste klasserna.

Artikelbild

| Långhundra IF vann herrarnas klass.

I herrseniorklassen brukar Uppsalaklubben OK Linné allt som oftast ta hem segern, men Långhundra IF har de senaste åren knaprat in och kan ge storklubben Linné en match.

Anton Sundgren sprang startsträckan och fick inte till något perfekt lopp och skickade ut Simon Jakobsson som sexa. Simon tuffade på i skogen och passerade konkurrent efter konkurrent och var helt plötsligt i ledning. Ut på sista sträckan sprang nu Anton Forsberg med en ganska betryggande ledning, något som han säkert tog hand om. När Anton kom ut ur skogsbrynet väntade lagkompisarna för att defilera i mål.

Defilera kunde även Långhundras 16-årsgrabbar göra, då de vann med knappa sju minuter till godo på OK Linné.

Silver för Långhundra blev det för tjejerna i 14-årsklassen, liksom för herrarna i H150 och H200 (sammanlagd ålder på de tre löparna i laget).

Artikelbild

| Starten.

I damernas klass D150 blev det slutligen ett brons.

För Sigtunas ungdomar i 14-årsklassen en femteplats. (SB/KB)