Under fyra dagar avgjordes Sigtuna Sommarspel för andra gången och totalt gjorde 74 spelare upp om titlar i tio olika klasser på tennisbanorna. Turneringen arrangerades av Sigtuna Tennisklubb och föreningen hade flera tävlanden med.

− Det är fantastiskt roligt att vi i Sigtuna kan locka så många besökare varje år till våra tävlingar och många kommer gärna tillbaka år efter år till Sigtuna för att spela tennis. Årligen handlar det om 500-600 besökare som kommer och spelar tennis i Sigtuna, säger Wåge Windahl, tävlingsledare för Sigtuna Sommarspel.

Många av spelarna kom från Stockholmsklubbar men vissa gäster kom även från Gävle. De gjorde upp på grusbanorna som är en ny typ av modernt byggda grusbanor och de höll bra för den hårda belastningen under hela tävlingsveckan.

Artikelbild

− Klubben får ofta bra beröm för fint arrangemang och bra banor. Tävlingar är även en viktig inkomstkälla för klubben eftersom tennisen inte ingår i den nolltaxan som kommunen stöttar många andra föreningar med. Därför är det extra viktigt att vi kan sprida tennisen på detta sätt och få folk att hitta hit och spela tennis i Sigtuna, säger Wåge Windahl.

För hemmatävlarna vann Christina Windahl (damsingel 40), Johan Simonsson (herrsingel 45), Albin Tingwall (pojksingel 14) och Cornelia Käck (flicksingel 14) sina klasser.