Mathilda Jansson började rida i ung ålder och hästar är ett stort intresse i familjen. Hennes föräldrar köpte ett hus när hon föddes och byggde senare ett stall där fem hästar finns i dag.

– Jag har ridigt så länge jag kan minnas och började tävla när jag var runt tio år. Jag fastnade väldigt snabbt för sporten och i dag rider jag tre-fyra timmar om dagen och mer på helgerna, säger Mathilda Jansson.

En av hästarna i stallet är Je t’aime Bortesch som Mathilda rider på och kallar för "Bosse".

Artikelbild

– I början var han lite jobbig och svår att kontrollera men han har blivit mycket snällare nu och vi har tävlat ihop i två år, säger Mathilda Jansson.

Mathilda bor i Sigtuna och tävlar för Märsta Ridklubb. Förutom ridningen studerar hon på heltid på distans och jobbar extra som servitris.

– Det handlar mycket om planering och prioriteringar för att få tiden att räcka till det jag vill. Bland annat jag har valt bort att festa och andra saker eftersom jag vill lyckas med det som jag brinner för, säger Mathilda Jansson.

Under säsongen har hon deltagit i flera tävlingar, bland annat en i Mora som avgjordes i början av augusti där hon kom trea i båda 110-klasserna.

Artikelbild

– Ett långsiktigt mål är att starta i ett mästerskap för seniorer med "Bosse" och hålla en hög klass. Sedan skulle jag gärna jobba med hästar samtidigt som jag kan fortsätta med ekonomi som jag studerar, säger Mathilda Jansson.