I juni flyttar Robin Jutwreten från Märsta till New Jersey i USA för att studera och spela amerikansk fotboll på Rutgers University.

Laget heter Scarlet Knights och spelar på den högsta amerikanska collegenivån.

– Det känns helt otroligt och det är inte många i Sverige som jag berättar för som förstår hur stort det är. För mig är detta det häftigaste som hänt i mitt liv och det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Robin Jutwreten.

Artikelbild

Tidigare Arlanda Jets-spelaren Samuel Wretman studerar och spelar redan på Rutgers University – han är inne på sitt andra år.

Därmed blir Robin den andra från Märstalaget som tar plats på skolan och han hade även erbjudanden från andra skolor.

– Jag känner Samuel och har pratat med honom om skolan och han sa bra saker. Vi pratade förra sommaren att det vore coolt om jag också kunde komma över och spela i USA och nu händer det, säger Robin Jutwreten.

Robin började spela amerikansk fotboll när han var 14 år gammal i Arlanda Jets U15-lag. I somras var han med i det svenska landslaget som vann EM-guld.

– Jag var över och tittade på skolor i november och bestämde mig för Rutgers. Förutsättningarna där går inte att jämföra med något i Sverige. Jag har alltid drömt om att spela i NFL men det har känts så långt borta men nu har jag fått en chans att komma närmare och förverkliga min dröm, säger Robin Jutwreten.

Robin växte upp i Skepptuna men flyttade till Märsta med sin familj för några år sedan.

– Det är en enorm chans som jag har fått och jag ska gå all in på fotbollen. Jag har alltid tränat hårt men nu ska jag lägga in ytterligare en växel, säger Robin Jutwreten.