Fotboll Under söndagen tog Knivsta emot Rosersberg i division 5 och det blev ett målrikt derby. Målskyttet inleddes efter 18 minuter då Hadi Hassan gav hemmalaget ledningen innan Rasmus Madsen kvitterade till 1–1 för gästerna.

Men bara två minuter senare i den 27:e minuten gjorde Hassan sitt andra mål och gav återigen Knivsta ledningen.

Målen fortsatte att komma och när Åke Jonny Lyngbrant satte 3–4 till Rosersberg med sju minuter kvar av ordinarie speltid så gästerna ut att vinna. Men en kvittering på stopptid av Fredrik Vargö gjorde att derbyt slutade 4–4 och lagen delade på poängen.

För Knivsta var det en viktig poäng i bottenstriden men laget ligger fortfarande sist i serien med 14 poäng – en från Enköping på säker mark men de har dock en match mindre spelad.

I och med den tappade segern tappar Rosersberg även i toppstriden där man ligger trea med 40 inspelade poäng – fyra efter Håbo 2 som leder som också har en match mindre spelad. Tvåa ligger Brottby på 40 poäng – lika många som Rosersberg – men de har två matcher färre spelade.

I nästa omgång ställs Rosersberg mot just serieledande Håbo 2 medan Knivsta spelar en viktig match mot bottenkonkurrenten Enköping på bortaplan. (SB/KB)