I slutet av den första halvleken släppte Märsta in tre mål på 80 sekunder och tappade sin tvåmålsledning till underläge med 3–4.

Efter halvtidspausen kom bortalaget i Brännkyrkahallen tillbaka två gånger om när matchen slutade 5–5.

– Vi släppte in en del enkla mål och får lära oss av det. Vi blev lite för oödmjuka när vi ledde med 3–1 och killarna blev lite för bekväma eftersom de inte klev upp utan lät motståndarna skjuta, säger Kaj Eskelinen, tränare i Märsta.

Artikelbild

I slutet av matchen tog Stockholm Futsal Club ut sin målvakt i jakten på ett segermål och tre viktiga poäng. Men Märsta stod emot och matchen slutade oavgjort.

– Det var två bra lag som spelade med hög intensitet och tempo. Jag tycker att vi stod upp bra, pressade högt som vi pratat om och båda lagen har duktiga individuella spelare, säger Kaj Eskelinen.

Därmed leder Märsta alltjämt division 1 med en omgång kvar att spela. De har 23 inspelade poäng – tre fler än just Stockholm Futsal Club och bättre målskillnad.

I sista omgången ställs Märsta mot trean Järnvägens FC Uppsala och där räcker det för Märsta att undvika storförlust för att vinna på bättre målskillnad och säkra första platsen.

Artikelbild

– Det är vi och Stockholm som är de två bästa lagen och det syns i tabellen. Vårt mål har varit att vinna serien och ska göra vårt bästa för att göra just det, säger Kaj Eskelinen.

I och med helgens oavgjorda resultat är Märsta fortsatt obesegrat efter nio omgångar – enda poängförlusterna har kommit mot just Stockholm.

Artikelbild

– Jag vet att vi har duktiga spelare och vi obesegrade. Vi har chansen att ta hem förstaplatsen men vi måste ta den sista matchen på allvar, säger Kaj Eskelinen.