Anton Modin från Knivsta och Susanne Jansson vann i början av augusti Roslagsloppet, SM-deltävling för offshore båtar som startar vid Gräddö och går i mål i Öregrund. Starten gick på Björköfjärden, sen åkte båtarna ned för att runda Svartlöga och en bana på cirka 65 distans för att sen gå i etapp mål vid Flottskär/Väddö kanal.

Där väntades två timmar transport, vila och tankning av så väl båt som förare och navigatör.

Därefter omstart vid Tomta brygga för vidare färd in till Hargshamn, Singöbrygga och norrut, också där en bana runt på cirka 65 distans föra att sen komma till målet Öregrund.

Väl uppe vid Öregrund så regnade det ihärdigt och hade blåst upp till 15 – 20 m/s och dimma, så det gick inte att fullfölja som det var tänkt med en liten rundbana för publiken. så det vart målgång straxt utanför färjeläget.

Teamet vann sin klass klart och slog andra motorstarkare båtar.

Tidigare under säsongen så har teamet vunnit både Nordiska mästerskapen och Europamästerskapen och tar nu stormsteg mot att även säkra det Svenska mästerskapet, faktum är att på tolv starter har det blivit tio vinster en andra plats och en bruten tävling.

Årets stora mål var Världsmästerskapen som skulle ha avgjorts på kanal ön Guernsey i september men förra vecka kom besked att dessa var inställda. Nästa tävling som teamet kör blir nu Nynäs offshore race utanför Nynäshamn 18-19 augusti.