Tidigare fanns fotbollslaget Valsta Syrianska i Märsta och klubben spelade flera säsonger i division 1 och slog bland annat ett år ut storlaget Helsingborg i svenska cupen. Men i februari 2015 försattes klubben i konkurs på grund av ekonomiska problem och försvann från kartan efter 22 år.

– Det var jättejobbigt för alla inblandade när Valsta Syrianska gick i konkurs och vi är flera stycken som har flera fina minnen från den tiden. Bara några månader efter konkursen började vi prata om att starta ett nytt lag och nu är det dags, säger Andi Gunes, ordförande i Märsta Syrianska FC.

Nu är det dock klart att en ny syriansk klubb kommer startas i Märsta och den kommer att spela i division 8 från och med nästa säsong.

Bakom nystarten av Märsta Syrianska FC ligger en ny styrelse som består av åtta personer och klubben har en Facebook-sidadär man kommer att informera om utvecklingen.

– Det känns hur skönt som helst att vara igång och vi har planerat det här väldigt länge. Vi kommer att börja med träning i januari och fokusera på ett-två lag under första säsongen för att sedan förhoppningsvis växa och bli ännu större, säger Andi Gunes.

I framtiden hoppas klubben ha även dam- och ungdomslag i olika åldrar och alla som vill spela fotboll är välkomna till föreningen.

– Det är mycket problem bland ungdomar och vi vill sätta dem på fotbollsplanen där de kan ha kul istället för att driva omkring på andra ställen. Vi ska försöka göra så mycket bra som möjligt för kommunen och respekt är något som vi värderar högt, säger Andi Gunes.

Föreningen har även ett Instagram-konto som delades av superettanklubben Syrianska.