Lite före klockan 11 kravlade sig 19-åriga Jessica Jansson upp ur Fyrisån med vattnet rinnande från sin stålmannendräkt.
Hon och de andra tre på flotten hade vurpat vid såväl Upplandsmuséet som Islandsfallet.
–  Det var kallt i vattnet men faktiskt inte så kallt som jag väntat mig. Vid Upplandsmuséet hamnade jag under vattnet en kort stund för att något föremål låg över mitt huvud men det handlade bara om sekunder och allt gick bra, sa hon.

Jessica Jansson är från Hudiksvall och pluggar materialvetenskap, teknisk fysik vid Uppsala universitet. Hon deltog i forsränningen med ett team kallat Q-sektionen, där Stålmannens logga ersatts av ett Q. Flotten hade hon och de andra i teamet snickrat på sedan i tisdags.

Efter Islandsfallet drogs flotten raskt upp ur vattnet och sågades sönder med motorsåg varefter den stuvades in i containrar tillsammans med de övriga farkosterna.
Jessica Jansson, som firar sista april för första gången i Uppsala, tog sig vidare till de väntande duscharna vid Svettis.

Artikelbild

| Valborg i Uppsala

Resten av kvällen då?
–  Det blir nog mest att gå runt och hänga med kompisar.
Uppsalapolisen beräknar att cirka 25 000 personer kantade Fyrisån för att se forsränningen, vilket ska ha varit något mer än i fjol.