Varannan söndag tar utbytesstudenter från Bangladesh, Indien och Pakistan över köket på Uplands nation. De bakar naanbröd, kokar lammkött och låter en massa olika kryddor och såser puttra ihop på spisen så att doftmolnen sipprar ända ut på S:t Larsgatan. Det var efter en personalfest där man bjöd på indisk mat som Lisa Huckaby-Eriksson, internationell sekreterare på nationen, kom med förslaget att öppna en indisk-pakistansk restaurang.
– Alla gillade maten så mycket att vi ville dela med oss av den till fler. Nu märker vi att vi får fler och fler gäster. Många har också blivit stammisar.

Indo-Pak hade premiär 19 september och de senaste veckorna har man börjat med två sittningar för att alla ska få plats. Kårleg behövs inte för att få äta på restaurangen, vill man däremot dricka alkohol behöver man visa legitimation.
– Det är något nytt att ha en nationsrestaurang tillgänglig för alla. Dessutom är den öppen på söndagar då inte så mycket annat händer. Många tar hit sina föräldrar eller vänner som är på besök i stan, säger Lisa.

Imran Iqbal är kökschef och själv från Pakistan. Han är glad över att restaurangen fått så god feedback.
– Några kom fram och sa att de ätit på många indiska restauranger, men att maten här höll bäst kvalité. Det är roligt att det blivit en sådan succé.

Ur högtalarna strömmar musik från Bangladesh och de heta kryddorna får det att tåras skönt i ögonen. Oktoberregnet känns väldigt avlägset under det att man avnjuter en koriander- och ingefärsdoftande Mutton Karahi.