Så var det i församlingshemmet i Söderfors på onsdagen, när Tierp- Söderfors församling kallade till våravslutning för säsongens soppluncher och allsångskvällar.

Församlingsvärdinnan Linn Hofrén hade dukat upp hembakt, fyra sorters sill, köttbullar och ägghalvor, med trogen hjälp i köket av Inger Lähdet.
Gott och trevligt med lite mer tuggmotstånd efter alla soppluncher, tyckte flera av gästerna. För allsångskompet svarade kantorn Niclas Axelsson på dragspel och vaktmästare Daniel Brodin på gitarr, ett för dagen något bantat husband.
Och trots att den hemgjorda tårtan med vispgrädde hägrade, klämde de in både publikönskemål och en hyllningsvisa till en jubilerande församlingsveteran i sångprogrammet.
– Musik är den röda tråden och tanken är att glädja så många som möjligt i all enkelhet.

Det säger Linn Hofrén, som håller ihop luncherna och sångkvällarna. Särskilt de sistnämnda brukar fylla församlingshemmet, och alldeles extra när det är dragspelskvällar då alla som vill kan ta med egna bälgaspel och bidra till underhållningen.
– I stort sett fullsatt med 60–70 deltagare. Då är det hög stämning och lite luft och det är jättekul eftersom det dyker upp nya ansikten och nya musikanter hela tiden, säger Linn Hofrén.
Väl inne i maj lockar trädgårdar och uteliv mer än lunch och musik i församlingshemmet, men fram i september återupptas den mångåriga traditionen.