– Många har varit med från början och det är en fantastisk sammanhållning, säger Hans-Erik Bergwall när sista verket justerats på plats och han gör sig redo för vernissagetal.
– Och det ska mycket till för att avstå från en träff, fortsätter han och berättar att deltagarna samlas varje torsdagskväll året runt med undantag för några sommarmånader, för att måla, skulptera och umgås kring sitt skapande.
– Och det fina med att måla regelbundet är att man får något gjort. Det håller skaparlusten i gång och man håller uppe sin palett. Inspirationen kommer av svett och möda, säger han.

Han talar också varmt om gruppens lärare, maestro Rune Ånman och hans milda ledarskap.
– Kulörer och färgval är hans grej, säger Hans-Erik Bergwall.
För honom är den konstnärliga utmaningen att gestalta idéer och tankar i ett motiv.
– Målsättningen är inte avbildningen, utan att få in en känsla och personlig tolkning, säger han och förundras fortfarande över möjligheten att återge något tredimensionellt på en plan yta.
Utställningen har stor stilspridning, med verk i olja, akvarell, akryl, teckningar och keramik. Den visas i Tierps biblioteks konsthall till och med den 5 maj. Parallellt visas en fotodokumentär av Anders Eklund från Söderfors fotoklubb, som följt Tämnargruppen i arbete.