Rapporten är sorterad med de senaste inläggen först. Gå till slutet av dokumentet om du vill läsa från början.

14.39. Frågor från målsägarbiträde och försvaret får vänta tills rättegången fortsätter på torsdag morgon. Rättens ordförande tackar för i dag.

14.37. Åklagaren visar några handskrivna brev. Uppsalstudenten säger att det är brev skrivna av den 23-åriga kvinnan. I alla fall är det hon som har lämnat dem i hans lägenhet. I ett av breven anspelas på en händelse som enligt Uppsalastudenten har att göra med att kvinnan har gjort närmanden mot honom.

Artikelbild

14.35. På samma sätt nekar 25-åringen till att han är den som skulle ha skrivit ett utkast till ett brev som finns i en av de beslagtagna datorerna.

14.34. Åklagaren läser upp ett sms skickat från Uppsalastudentens telefon. Han nekar till att det är han som skulle ha skrivit det. Åklagaren menar att han frågar för att kunna få det uteslutet.

14.33. Åklagaren fortsätter med att visa bilder på kläder. Ja, säger Uppsalastudenten, det är hans kläder. Och det är ju de kläder han hade på sig när polisen hittade honom, konstaterar han.

14.32. Åklagaren visar bilder tagna i huset i Robertsfors. Uppsalastudenten bekräftar att han känner igen rummen på bilderna.

Artikelbild

14.31. Uppsalastudenten bekräftar att det är hans saker.

14.29. Nu visar åklagaren bilder på saker som beslagtagits från kidnapparna. Han vill att Uppsalastudenten bekräftar att det är hans saker. Bland annat en dator och en förlovningsring.

14.28. 25-åringen får nu frågor kring knivhotet i lägenheten. Han säger att han minns det själv och att kidnapparna först sagt att de hotat honom med kniv, men sedan tagit tillbaka det.

14.25. Åklagaren frågar om köttfärspajen var hemlagad eller köpt. 25-åringen svarar att kvinnan sagt att hon gjort den själv. Beträffande de muffins hon hade med sig minns han inte om han ätit av dem. Han tror att han tog en tugga.

14.23. Kvinnan lämnade små handskrivna brev när hon var på besök i Uppsalastudentens lägenhet.

14.22. Beträffande deras relation tyckte han att kvinnan var "mycket av ett frågetecken".
- Hon var väldigt postivit och glad. Det kändes som att hon överdrev när hon gav mig och min inneboende kompis komplimanger.

14.21. Kvinnan ska enligt Uppsalastudenten dessförinnan försökt kontakta hans lillebror som var jämnårig med henne. Men denne ignorerade det.

14.20. Åklagaren vill komplettera med frågor. Han undrar när Uppsalastudenten började ha kontakt med den 23-åriga kvinnan. Det var redan i slutet av 2010 tror han.

Artikelbild

14.19. Uppsalastudenten menar att kidnapparna överskattade hans familjs förmögenhet, vilket gjorde honom orolig.

14.17. Åklagaren fortsätter nu att ställa frågor till Uppsalastudenten.

14.15. På fråga från åklagaren berättar Uppsalastudenten att han gick ned väldigt mycket i vikt. Ungefär fem kilo på de här dagarna.

14.13. Det var så kallt i källarrummet att det blev rökmoln av hans andedräkt.

14.11. Sista morgonen han sitter fången lämnar fångvaktaren en påse till honom. I påsen hittar han några öl, batterier och pet-flaskor med snö.
- Jag tänkte att är det här det sista de har ligger jag illa till. 

14.08. Han äter den senare efter att polisen har kommit och räddat honom.

14.07. Han har en inplastad chokadboll som han sparar på. Han har den kvar för att kunna äta den om han behöver energi och den andra maten är slut.

14.06. Han pratar nästan ingenting med fångvaktaren. Han har fått höra att denne kan bli våldsam.

14.04. Fångvaktaren kom regelbundet och lämnade mat. Han fick mindre och mindre mat för varje dag. Fjärde dagen en skiva bröd till frukost.
- Nu tänkte jag att nu är maten slut.

14.03. Han satt nu ensam i mörkret och hörde fångvaktaren gå runt i huset.

14.02. Men det var rädslan för vad som skulle hända med hans familj som gjorde att han valde att inte försöka fly.

14.01. Han är nu ensam kvar med den andra kidnapparen. Han får höra att det finns en vakt med hundar och gevär utanför om han skulle få för sig att fly.

14.00. Sedan åkte kidnapparen och sade att han skulle komma tillbaka om 2-3 dagar. Han är tillbaka en gång och säger att han glömt sitt pass. Sedan försvinner han igen.

13.58. Han fick höra att han skulle skickas till arbetsläger om han flydde och skulle ta sig till ryska gränsen.

13.56. Han fick höra att de skulle skicka falska meddelanden från honom med hjälp av inloggningsuppgifterna till facebook och mejl. Enligt dessa höll han sig undan frivilligt.

13.53. Innan kidnapparen åkte till Stockholm fick han skriva ned sitt personnummer, lösenord till facebook och mejlkonton samt skriva ned minnen som skulle visas för hans släktingar så att dessa skulle förstå att han var i kidnapparnas våld.

13.52. Det fanns även planer på att svälta honom till döds, fick han höra. Detta skulle kidnapparen diskutera med bossen i Stockholm.

13.50. Han fick höra att de hade sprutor så att han skulle dödas utan att han kände det.

13.48. - Jag var inställd på att jag kanske måste dö, säger Uppsalastudenten.

13.47. I ett av scenarierna skulle flera av Uppsalastudentens släktingar också mördas.

13.46. Det var oerhört jobbigt eftersom han fick flera olika scenarier uppmålade för sig av kidnapparen. I merparten av fallen slutade det med att han skulle dö.

13.45. Andra dagen får han höra av den kidnappare han har pratat med att denne skulle resa. Han skulle till Stockholm och träffa sin boss, fick han höra.

13.42. Han har fått lite kläder och några filtar samt en badmadrass för barn som han ska ha som luftmadrass. Han ville inte verka otacksam. Madrassen funkar dock inte så han får i praktiken sova på betonggolvet.
- Det var en jobbig första natt.

13.41. När han sitter i sin cell är han helt fokuserad på att sitta kvar där och behålla sin mentala hälsa.

13.40. Han får höra att han sitter i ett källarrum i ett gammalt tsarpalats på Kolahalvön.

13.37. Trots att kidnapparen inte sade sig känna till vem den 23-åriga kvinnan var ville han diskutera hennes utseende med sin fånge. 

13.35. Om bossen ville döda 25-åringen skulle kidnapparen skydda honom med sitt liv sade han vid ett tillfälle.

13.33.  Även om allt kidnapparen sade inte var rimligt tyckte han att det var skönt att ha någon att prata om.

13.30. I ett annat samtal får han höra att de ska dra ut tänderna på honom om han inte samarbetar. De hotade också med att skålla hans fötter.
 - Jag förstår inte varför de måste spä på med massa hot, säger han.

13.28. När han får höra att de varit inne på att "göra sig av med" kvinnan ska Uppsalastudenten ha börjat gråta. Han tröstas då av kidnapparen.

13.26. Han nämner namnet för kidnapparen, som säger att han mött en tjej i trappen i 25-åringens hus. Hon skulle inte vara inblandad, enligt kidnapparen.

13.25. - Jag hade så svårt att smälta att hon skulle vara en så falsk människa.

13.24. Han berättade att han funderade på den 23-åriga kvinnliga vännens roll.
- Det sista jag ville var ju att hon skulle vara inblandad.

13.23. Det var olustigt. Ena sekunden kunde vi sitta och skämta med varandra, även om det kanske låter konstigt, nästa sekund kom det hot. Han märkte ju att jag bröt ihop flera gånger.

13.20. Den 25-årige Uppsalastudenten ska nu fortsätta sin historia.

13.19. Nu ropar rättens ordförande Erik Brattgård in åhörarna.

13.16. Nu har det åter samlats många åhörare utanför salen. Snart dags för dagens sista pass. Enligt uppgift kommer man att hålla på fram till kvart i tre i eftermiddag.

12.16. Nu avbryter rättens ordförande berättelsen och man tar lunchpaus i en timme. Vi är tillbaka härifrån vid 13-tiden.

12.14. Han får höra att hans familj ska kontaktas och pressas på pengar.

12.13. De nämner återigen att en släkting till Uppsalstudenten ska ha lurat maffian på stora summor pengar.

12.10. Han får under samtalets gång bevis på att han är kartlagd av kidnapparna. De har koll på hans släkt och vänner. Han får höra att planer på att kidnappa honom har funnits i flera år.

12.08. De får kämpa tillsammans för att få bort tejpen. Han tycker att det ökar sammanhållningen mellan honom och kidnapparna. Han får nu en halsduk över ögonen som begränsar hans synfält. Han kan bara se rakt ned.

12.06. Han får höra att anledningen till att han tejpats så mycket var att han var våldsam när han vaknade till i samband med att de tog honom. Han befrias nu från tejpen.

12.05. Samtalet mellan Uppsalastudenten och kidnapparen fortsätter i timmar.

12.03. När den andre kidnapparen (som alltså ska vara fångvaktaren) sedan pratar är det på svenska och han är sarkastisk mot den kidnappare som sitter och pratar med 25-åringen (som alltså ska vara läkarstudenten).

12.02. Den kidnappare som inte pratar beskrivs av sin kumpan som "våldsam och bakom flötet". Det är skrämmande att höra, tycker Uppsalastudenten.

11.59. Kidnapparen säger att han utför uppdraget för att bli kvitt en skuld han har till bossen.

11.57. Nästa team som bossen skickar ut kommer att vara mer brutalt om ett sådant sätts in, får han höra.

11.55. Han får höra att kidnapparna bara lyder order från sin "boss".

11.54. De sitter och pratar länge. Kidnapparen pratar om sin påstådda uppdragsgivare. Men Uppsalastudenten ber om att inte få veta något. Han är rädd för att råka illa ut efter att han har släppts.

11.53. Han får nu höra att de är på Kolahalvön i Ryssland.

11.52. Han får lite äppelmos att äta, kolor och en chokladboll. De har även petflaskor med snö som ska smälta till vatten.

11.51. Det enda de har att elda med är en engångsgrill. - Jag tänker, hur dåliga resurser har de egentligen. Speciellt om det där med ryska maffian stämmer.

11.50. Han leds ner i källaren, i ett väldigt litet rum. Där får han sitta. De säger att de ska tända en eld så att de kan värma sig. Han känner en viss lättnad över att den hemska resan är över.

11.48. De är nu framme vid det hus där han från och med nu ska hållas fången. Han får låna en kavaj när han leds in i huset.

11.47. Nu återgår han till att bygga upp sitt förtroende igen. Den av kidnapparna som pratar påstår att han själv inte vill göra det här. Han erbjuds till och med att ringa polisen. Men han har ju fått höra att maffian ska ge sig på hans familj i så fall. Han trodde inte heller på att han verkligen skulle få ringa polisen om han ville.

11.45. Han får veta att den äldre mannen fått höra att han är full. Han förstår nu efteråt att det är svårt att tro att någon blir kidnappad. Men han tycker att det ska bli intressant att höra mannen vittna i rätten senare.

11.44. Han förklarar för kidnapparen att han har fått panik och är rädd för att bli mördad. Att han inte hade något annat val. Men kidnapparen säger åt honom att skärpa sig. Annars blir hans tysta kumpan paranoid.

11.43. Han tänker att norrlänningar har mer civilkurage än storstadsbor. Men det händer ingenting. Först senare öppnas dörren, och då av en av kidnapparna som undrar vad han håller på med.

11.42. - Jag säger vad jag heter och att jag har blivit bortförd från mitt hem i Uppsala av kriminella. Jag är kidnappad, ring polisen.

11.40. De kör fast ytterligare en gång. Nu kommer en äldre man och pratar med de båda männen utanför. Nu känner 25-åringen att det är hans sista chans, och nu har han fått tankarna på att han ska bli mördad och har fått panik. Han vill lämna något spår efter sig åtminstone, så han reser sig upp och ropar för full hals och sparkar mot skjutdörren.

11.39. Tankarna på att fly återkommer, men han tycker det känns så osäkert eftersom de befinner sig ute i ödemarken.

11.38. Men han kan inte se något sätt att öppna dörren på.

11.36. De fastnar i en snödriva. Mannen som sitter där bak går ut och puttar på. Uppsalastudenten tittar nu på dörrarna för att se hur de fungerar. Det har han gjort även vid en tankning tidigare.

11.35. Kanske ska de döda och begrava honom på ett öde ställe långt norrut, tänker han. Han undrar om han är dum som är så samarbetsvillig.

11.33. De stannar och tankar. Föraren kommer då och pratar med honom. Han ber om vatten, men får höra att han ska få det senare. Det blir tätare mellan stoppen. Han undrar varför de ska åka så långt.

11.32. - Jag ser grankronor med snö och det blir kallare och kallare. Jag utgår från att vi åker norrut.

11.31. - Sedan behövde jag kissa. Jag hade behövt göra det en gång tidigare när jag satt i rullstolen. Jag fick göra det på sidan i bilen. Nu gör jag det en gång till liggande. Det finns en springa i dörren som jag försöker träffa.

11.30. Han ropar åt dem på engelska att sänka farten. Men det gör de inte.

11.29. Trots att de varit med om en olycka fortsätter föraren köra lika fort. Uppsalastudenten tycker att det är så onödigt gjort av dem. - Det känns patetiskt och onödigt, tänkte jag.

11.28. Han har befriats från tejpen runt händerna och försöker massera sina fötter för att slippa frysa. Han får tillbaka värmen lite.

11.26. Till slut kommer en bil som lyckas dra upp dem. 25-åringen, som hittills har suttit fastspänd i en rullstol, får nu ligga på durken i stället, som någon sorts belöning för att han inte har försökt fly.

11.24. Han får nu höra en av kidnapparna presentera sig för folk utanför med ett namn och säga att han kommer från Östergötland (förnamnet är namnet på en av de åtalade). Eftersom Uppsalastudenten själv är östgöte reagerar han på det. Den andre mannen ska ha sagt att han kom från Skåne.

11.22. Kidnapparna ska ha blivit frustrerade över att de inte kunde komma loss ur diket. Det finns andra människor utanför och han får tankar på att fly. Men han har redan bestämt sig för att inte göra det.

11.20. Kidnapparen ska ha försökt få honom att tro att de har väjt för att inte bli inblandade i en större olycka som inträffat redan innan de kom fram till platsen.

11.19. De blir kvar på olycksplatsen ganska länge. Föraren, som nu presenterar sig som en ny person och pratar svenska, beklagar att de råkat ut för en olycka.

11.18. Han pratar bara med föraren. Mannen i baksätet sitter tyst under hela resan. Han tycker att det är skrämmande att inte få respons.

11.18. Efter olyckan frågade de hur det var med honom. Han svarade att han mådde bra.

11.16. Han berättar återigen om olyckan, som enligt åklagaren ska ha inträffat utanför Örnsköldsvik. - Den extrema situationen överträffade sig själv, menar Uppsalastudenten.

11.13. Åhörarna ropas in i salen igen. Uppsalastudenten ska nu fortsätta sin berättelse.

11.10. Snart dags att börja igen. Den 25-årige Uppsalstudenten ger ett lugnt och samlat intryck inne i salen, får jag höra av min reporterkollega på plats inne i salen. Det är också med en lugn och samlad röst han har redogjort för vad han har varit med om.

10.50. Nu tar rätten en paus i 20 minuter.

10.48. Han hade tankar på att fly, men bestämde sig för att "rida ut situationen". Han tänkte att han måste samarbeta för sina släktingars skull, de kunde ju ta någon annan istället.

10.47. - Det var en obehaglig och bisarr sitution.

10.46. Det var väldigt jobbigt att de sladdade så mycket med bilen och körde så snabbt, säger han. Vid en avåkning känner han en smäll och upplever att han flyger och får väskor över sig.

10.44. De är med om flera olyckor och fastkörningar. I samband med det hör han hur kidnapparna pratar svenska med folk utanför bilen.

10.43. När han inte sitter still får han en hand över halsen. Det är obehagligt.

10.42. Han försöker komma på ursäkter som gör att kvinnan inte är inbandad. Det grubblar han länge på under den långa resan.

10.42. Han börjar förstå att han har blivit drogad, men förstår inte varför hans kvinnliga vän skulle ha velat droga honom.

10.41. Han har nu befriats från tejpen över munnen, men det är otroligt kallt och han försöker hålla värmen.  

10.40. Han är klädd i de kläder han brukar ha när han sover. Han tycker att det är konstigt, eftersom det ju inte var så han var klädd när han satt i soffan och åt.

10.38. Färden fortsätter. Han tycker att de åker i hög fart, men han vet inte om det bara känns så eller om det faktiskt är så.

10.37. Han fick höra att hans släkt var kartlagd av kidnapparna. Han säger att han skämtar lite med kidnapparna och att de tycker att det är lite roligt.

10.36. Han fick höra av kidnapparna att en släkting till honom skulle ha lurat ryska maffian på pengar. Nu var han tagen på grund av det.

10.34. Han fryser och är torr i munnen. Han ropar på engelska efter vatten. Han har nu förstått att någon kör bilen och något sitter där bak med honom. Efter ett tag stannar de och föraren kommer bak och pratar och ger honom vatten. Föraren pratar engelska med öststatsbrytning och presenterar sig med ett ryskt namn.

10.33. Han är nu tejpad överallt. Han har svårt att andas eftersom han är tejpad över munnen och täppt i näsan. Det var det han tänkte på mest i början.

10.32. Han minns att han blir buren. Sedan sätts han i en bil. Han minns att den kör iväg.

10.31. Han minns att han nu ska blivit hotad med kniv. - Det är ingenting man glömmer bort, direkt.

10.31. Männen ska ha frågat om ett bankkonto i Monaco. Han förstår inte vad de pratar om.

10.30. - Vi tittade på programmet och jag åt några skedar. Jag försöker lista ut vart resan går i programmet, och det nästa jag minns är att jag blev slagen av män som pratade engelska.

10.28. Kvinnan märkte att han hade svårt att äta. Hon förklarade smaken med att det var en väldigt speciell krydda på pajen.

10.27. - Jag fick tre fjärdedelar av pajen. Hon hade lånat salsa ur min kyl och hade på min del av pajen. Maten smakade väldigt illa, väldigt beskt, säger han.

10.26. - Vi satte oss i vardagsrummet och tittade på "På spåret" på SVT-play.

10.25. Kvinnan börjar förbereda maten, en köttfärspaj. Han sade åt henne att värma den i ugnen. Hon bad om att få vara i fred i köket, berättar han.

10.24. Hon var klädd i en festklänning när hon kom. Han tyckte att det var konstigt.

10.23. När hon så småningom kom var det efter att först ha ringt och frågat om det var någon inneboende hemma. Hon skulle ha med sig mat och hade bara mat till två.

10.22. Uppsalastudenten hade egentligen inte tid, men de bestämde sig för att ses 28 december och äta ihop.

10.21. Vi är nu framme vid jultid 2011. Kvinnan hörde då av sig till Uppsalastudenten och sade att hon hade en glad nyhet. Hon skulle flytta till USA för ett stipendium och ville ses.

10.20. Efter ett tags gräl bestämde de sig för att fortsätta vara vänner.

10.17. Så höll det på väldigt länge, men till slut tröttnade han och sade att hon hade tappat sin plats i lägenheten. Hon blev då upprörd och tog det personligt.

10.16. Så var det varje gång hon skulle komma, berättar Uppsalastudenten.

10.15. Men sedan blev det praktiskt krångel. Hon sade att hon skulle komma, men sedan uteblev hon utan att höra av sig.

10.14. - Jag kände ju henne inte, men mitt intryck var att hon hade mycket erfarenhet och var ansvarsfull. Det här kommer inte vara några problem.

10.13. Han diskuterade saken men sin redan inneboende kamrat och de skrev på ett kontrakt. Det är ju vanligt att man är flera studenter som bor ihop i Uppsala, berättar han.

10.11. Uppsalastudenten träffade kvinnan på hennes jobb i Linköping och de tog en fika. Hon ska ha sagt att hon ville lämna Linköping och de började diskutera om hon skulle bli inneboende hos Uppsalastudenten i Uppsala.

10.10. - Vi har gått på samma gymnasieskola och vi började prata på facebook. Vi pratade om allt möjligt, säger Uppsalastudenten.

10.10. - Den enda jag känner av dem är kvinnan, säger han. Hon kontaktade mig på facebook.

10.09. Nu är det dags för förhöret med den 25-årige Uppsalastudenten.

10.07. Kvinnans advokat säger att kvinnan medger att hon använt alias och budat på båda lägenheterna, och att hon själv ska berätta mer om det senare.

10.04. Åklgaren nämner nu ett brev som läkarstudenten ska ha skickat till den hotade mannen. Han skriver att det är någon i hans bekantskapskrets som skickat hoten, men att han själv inte varit inblandad och att han skäms och varit polisen behjälplig med att lösa historien.

10.01. Åklagaren sammanfattar nu samtalen mellan vad han menar är de båda misstänkta och offret. De uppges alltså använda alias, men telefoner och telefonnummer som sedan hittats vid husrannsakningar. 

10.00. Nu är jag på upploppet, säger åklagaren.

09.55. Varje mobiltelefon har ett eget id--nummer. Telefonspårning visar såväl vilken telefon som använts som vilket simkort som har suttit i den, vilket gör att det är många korshänvisningar för åklagaren att göra.

09.51. I en telefon som åklagaren menar är kvinnans finns hennes föräldrars telefonnummer i telefonboken under namnet "hem".

09.50. Han visar också hur de aktuella telefonerna har varit uppkopplade.

09.46. Åklagaren läser nu upp beslagsprotokoll för att styrka för rätten vilka telefoner och telefonnummer han menar att de åtalade har använt.

09.43. Genom de telefonnummer som lämnats på spekulantlistorna pekar åklagaren på att både kvinnan och läkarstudenten varit med i budgivningar under alias.

09.41. Bland namnen på båda spekulantlistorna finns alias som åklagaren menar är den 23-åriga kvinnan.

09.40. Åklagaren presenterar nu olika handlingar som rör lägenhetsförsäljningarna.

09.34. Såväl läkarstudenten som kvinnan ska ha uppvaktat de andra säljarna och försökt köpa lägenheten med ett högre bud, menar åklagaren.

09.31. Efter försäljningen av den andra lägenheten menar åklagaren att den åtalade kvinnan i falskt namn försökte få köpa den i stället. Hon har i stället för att vända sig till mäklaren gått direkt till säljarna.

09.30. Läkarstudenten har senare hört av sig till mannen med sitt riktiga namn. Han skriver att han "hoppas att allt är bra" och att han vill lätta sitt hjärta.

09.29. Man har även hittat en telefon med ett simkort i. Både telefonen och simkortet har använts vid utpressningsförsöket.

09.27. Åklagarens bevisning i den här åtalspunkten handlar mycket om olika telefoner och sim-kort. Beslag av ett stort antal simkort har gjorts hemma hos läkarstudenten.

09.25. Åklagaren visar också hur någon ska ha försökt sabotera visningen inför den konkurrerande lägenhetsförsäljningen genom att spreja "dömd pedofil" i porten inför visningen.

09.22. Hoten består bland annat av att mannens syster ska få en kniv i sig.

09.21. Åklagaren pekar nu på vilka telefonnummer han anser att de misstänkta har använt när de hört av sig till mannen, och går igenom vilka alias de har använt sig av. 

09.20. Den åtalade kvinnan ska ha ringt på hemma hos mannen och läkarstudenten ska också ha hört av sig till honom. Båda hämtas till förhör och åklagare försöker få läkarstudenten häktad. Men han blir inte häktad.

09.18. Mannen börjar nu få samtal och sms från okända personer. Det är hot mot honom och personer i hans närhet. Enligt åklagaren är det här försök att få mannen att köpa läkarstudentens lägenhet istället.

09.17. Det finns även en man som budar på de båda objekten. Han bestämmer sig till slut för 26-åringens, men i ett sent skede väljer han den andra lägenheten. Nu står läkarstudenten utan köpare.

09.16. En liknande lägenhet fanns till salu i närheten. Den åtalade kvinnan är med och budar på båda dessa lägenheter. Såväl 26-åringens som den andra.

09.15. Nu är det dags för åklagaren att göra så kallad sakframställan om bedrägeriförsöket kring lägenhetsaffären. Läkarstudenten hade satt ut en lägenhet till försäljning.

09.13. Man börjar med att prata om en del praktiska detaljer kring förhandlingarna.

09.08. Nu ropas åhörarna in i salen. Så fort alla inklusive de tre misstänkta har kommit på plats kommer förhandlingarna att inledas.

08.59. Åhörarna har bildat en lång kö utanför rättssalen.

08.50. När rättegången börjar klockan nio kommer man dock först att gå in på en åtalspunkt som inte direkt har med kidnappningen att göra, där läkarstudenten och kvinnan misstänks för försök till utpressning och försök till bedrägeri i samband med en lägenhetsaffär i Linköping i oktober.

08.47. Det är också många åhörare här. Enligt uppgift är det flera bekanta till de inblandade som har rest upp från Linköping för att titta på rättegången.

08.43. Det känns som att det är fler journalister här i dag än i torsdags. Dagens huvudnummer är förstås förhöret med den 25-årige Uppsalastudenten. Han var inte här i torsdags och får nu möta de tre misstänkta igen, en 23-årig kvinnlig bekant, hennes 26-årige läkarstuderande pojkvän och en 26-årig kamrat till läkarstudenten som ska ha fungerat som fångvaktare i huset i Robertsfors.

08.40. God morgon och välkomna till dagens direktrapport från kidnappningsrättegången i Uppsala tingsrätt. Jag som ska rapportera heter Per Johansson. Min rapport från första rättegångsdagen hittar ni här.