I det varma och soliga vädret har det varit mer folk ute på stan än vanligt på under valborg. I Ekonomikumparken var det under eftermiddagen upp emot 20 000 personer enligt polisens beräkningar.
- Det har varit mycket fylleri. Vi omhändertagit 45 personer, varav en del minderåriga. De flesta är inlåsta men de yngre är överlämnade till socialtjänsten eller till föräldrarna. Det kommer in nya hela tiden och vi har fullt i lokalerna, säger Mats Öjdahl till unt.se vid 20-tiden.

Stämningen på stan började på eftermiddagen och början av kvällen att bli  aggressiv på sina håll och det har varit en del slagsmjål.
Vid 15-tiden greps fyra män i åldrarna 18-20 år när de försökte  frita en kamrat som skulle omhänderats av polisen på Skolgatan i anslutning till Ekonomikumparken. De är misstänkta för våld mot tjänsteman. Ingen av poliserna eller någon av de inblandade kom till skada. 
Vid 19-tiden greps en 18-åring och en 19-åring vid Hamnplan efter att ha misshandlat ett par personer så pass allvarligt att de måste föras till sjukhus.

Vid ungefär samma tidpunkt blev en man sparkad i huvudet vid Rundelsgränd och måste föras till sjukhus. Gärningen rubriceras som grov misshandel men polisen har ännu inte identifierat någon misstänkt gärningsman.  

Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen har över 40 års erfarenhet av att patrullera i Uppsala under valborg.
- Vi plocklar in många för fylleri,  fram till nu är det sammanlagt 55 stycken, och vi får många samtal om bråk som för det mesta har upplösts när vi kommer fram. Men trots det är läget just nu relativt lugnt och hanterbart, säger han till unt.se vid 22-tiden.