– Fantastiskt, jag blir tagen, så roligt, säger en mycket glad Charlie Ekström, lärare i förberedelsklassen på Valstaskolan som får reda på vinsten när Sigtunabygden ringer upp.

– Mina elever är helt nya i skolan, bloggen används flitigt av både elever och vårdnadshavare och man kan översätta hela bloggen till sitt modersmål direkt i bloggen, säger Charlie Ekström.

Förberedelseklassen i klass sju till nio i Valstaskolan deltog med sin internationella klassblogg. Eleverna har nyligen kommit till Sverige och börjat lära sig svenska, på bloggen visar de upp det de är stolta över. Nytt för i år är att eleverna själva har egna sidor där de väljer vad de vill lägga ut av sitt skolarbete.

Webbstjärnan anordnas av Internetstiftelsen i Sverige och är en av Sveriges största skoltävlingar för elever och lärare som vill lära sig mer om internet genom att publicera sina skolarbeten på webben. I år deltog 2 060 lag och över 68 000 elever i tävlingen.

Juryns motivering till Valstaskolans vinst var: "Strukturerad webbplats med elevnära texter som inbjuder till mycket peer learning, där elever lär elever. Ett sätt att uppmuntra personer som tidigare kanske har varit vana vid att stå i skymundan. Denna sajt kombinerar språkutveckling med kommunikation på ett strålande sätt. Självkänsla, skola och lärande samlat på ett ställe. Lite som internet ska vara."

Steningehöjdens skola fick ett specialomnämnade i kategorin "Klassblogg" för sitt bidrag "Tvåorna på höjden", en lärplattform som eleverna kan använda sig av hemma.

Läs Valstaskolans blogg: http://fbkvalsta.se/

Läs Steningehöjdens skolas blogg: https://hojdarna07.webbstjarnan.nu/