Uppsala Basket spelade på söndagen försäsongens tredje match. Den andra träningsmatchen på två dagar. När superettan-laget Köping gästade SEB USIF Arena var det klasskillnad.

– Vi kom ut de första åtta minuterna och spelade ett riktigt bra försvarsspel. Men därefter var det sporadiskt, vi ska kunna göra det mycket bättre, säger Kevin Gaines efter att ha sett sitt lag gå ifrån och vinna med 96–72.

När den blott 17-årige Linus Brandin satte sitt livs första trepoängare i seniorsammanhang utbröt kvällens högsta jubel i arenan.

Artikelbild

Stan Brown skjuter en straff och Linus Brandin är redo i bakgrunden.

– Det var kul, skönt att komma igång med skyttet. Jag hade gjort två poäng tidigare så det är totalt fem nu, säger Linus Brandin som varit med i samtliga träningsmatcher.

Hur är det att möta män?

– Skillnad. Alla är så starka jämfört med tidigare, men det är utvecklande att få möta de här stora kropparna.

Kan du knipa en plats i truppen?

Artikelbild

| Stan Brown, Anes Zekovic och Mannos Nakos.

– Det hoppas jag på. Jag går för det.

Uppsalakillen kommer från de egna leden och vann SM-guld med KFUM Uppsala i fjol. När UNT påpekar att Brandin ser ut att vara fysiskt redo för seniorspel berättar junioren att han alltid legat långt fram fysiskt. Enligt tränare Gaines imponerar även den mentala biten.

– Han är otroligt mogen för sin ålder och snappar upp saker väldigt snabbt. Jag tror att vi kommer ha nytta av honom i år, definitivt. Här ju bara 00:a och har högt tak som helst, hyllar Gaines.

Ni kommer att kontraktera Brandin alltså?

– Ja vi vill ha med honom i truppen så det blir förhoppningsvis klart de närmaste dagarna.

I övrigt imponerade nye Stan Brown. Han matades förvisso med bollar från lagkamraterna – men levererade också och ledde laget till seger.