Det mest märkliga hände i den första perioden.

Målen rasade in – mest i Hagundas kasse. Målvakten Niklas Wik hade ingen rolig kväll. Nästan allt gick in för jumbolaget från Täby.

– Det var den sämsta perioden vi har gjort – nånsin ... säger Hagundatränaren Mårten Pederson, som fick se sitt lag släppa in sex mål på mindre än 19 minuters spel.

– Vi har släppt in tio mål sammanlagt på tre matcher och nu släpper vi sex stycken på en period, det säger det mesta, konstaterar Pederson.

När Täby gjorde sitt femte mål (5–2) så bytte Hagunda målvakt. Niklas Söderström kom in, och det blev en liten energiboost för hemmalaget.

– Vi var extremt dåliga i första perioden, säger Mårten Pederson.

Men det skulle bli bättre – mycket bättre.

Hagunda täppte till betydligt bättre i den andra perioden och när Daniel Wadberg gjorde 3–6 så lyfte laget ytterligare. Tre raka mål av Alexander Johansson och vips var det kryss i matchen när klockan visade 14.46 av perioden.

– I den första perioden vann vi inte en enda duell, men i den andra började vi vinna de små kamperna. Jag tycker att vi ägde både den andra och den tredje perioden, då spelade vi bra innebandy, säger Mårten Pederson.

Men det hjälpte inte. Täby återtog ledningen i slutet av den andra perioden och den sista slutade – hör och häpna – mållös. Otroligt med tanke på hur det såg ut under de första 40 minuterna.

– Synd att vi släppte till ett så billigt mål i andra (6–7). Vi brukar vara bra på att tvätta bort sådana situationer, men men, det är ny match på lördag.

Det här var Hagundas första poängförlust i allsvenskan och den kom alltså mot ett lag som inte hade vunnit någon match. Kan det rentav ha varit underskattning, hur konstigt det än kan låta?

– Nej, det tror jag faktiskt inte att det var. Täby har många stora, starka och fysiska spelare och vi blev lite tagna av det trots att vi hade pratat om det. Samtidigt var inte vi tå från början och det håller inte att släppa in sex mål på en period, säger Pederson.

Nu väntar Tullinge på bortaplan i nästa match.