Martin Gudmundsson är tränare och ansvarig över Almtunas forwardssida. Han berättar att det kan presenteras ett nyförvärv i närtid.

– Förhoppningsvis kan vi släppa någon inom kort. Det kan bli ganska snart, säger Gudmundsson.

Är det en högerfattad spelare ni är nära att sajna?

– Vi tycker inte det finns någon rightare på marknaden just nu som passar in och då känns det dumt att ge oss in i något.

Gudmundsson igen:

– Det är marknaden som styr, vi kan inte plocka in en spelare bara för att han är rightare om det finns en leftare vi tycker passar bättre in hos oss.

Under föregående säsong hade Almtuna sex stycken högerskyttar i truppen. Den enda som är kvar: backen Gustav Lindström. Att inte ha någon "rightare" – för att använda ishockeyspråk – i forwardsuppsättningen är i det närmaste unikt för ett hockeylag.

– Klart att det underlättar med rightare men det går att lösa ändå. Det blir små justeringar i uppspel och powerplay men jag tycker inte det påverkar oss jättemycket i spelet.

I vanlig ordning återsamlas Almtuna i början av augusti efter en månads sommaruppehåll från den gemensamma försäsongsträningen. I dagsläget är truppen tunn.

– Vi får se men vi har dörrar öppna fortfarande och det finns lite pengar att använda också. Tanken är ju att starta med en smalare trupp, säger Gudmundsson och fortsätter:

– Det kan hända ganska mycket under augusti. Det kan bli skador under försäsongen och då får vi se om vi behöver stärka upp. Ragge (Marcus Ragnarsson, reds. anm) känner sig trygg med backsidan, Micce (Michael Andreasson) är jätterygg med målvaktssidan och jag känner mig trygg med forwardssidan. Sen får vi se om det dyker upp någon rightare.

Möjligheten att ge speltid till klubbens talangfulla juniorer är något den tidigare juniortränaren framhåller.

– Vi har några youngsters underifrån som knackar på dörren också. Men det är mycket leftare även där, säger han och kostar på sig ett skratt.