Under onsdagen tog juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén ut truppen till Junior-VM i USA.

Almtunas Gustav Lindström, som är draftad av Detroit Red Wings och har varit stabil den här säsongen, fanns med som en av åtta backar.

Så här motiverade Montén uttagningen under presskonferensen:

– Han spelar i allsvenskan och spelar många minuter i Almtuna och spelar framförallt i en offensiv roll med mycket powerplay, men också i en del defensiva situationer. Han har en bra storlek och en bra rörlighet, är rightskytt och användbar i både offensiva och defensiva moment.

Gustav Lindström kommenterar uttagningen till Almtunas Facebook-sida:

– Jag fick ett samtal för ett par dagar sedan, han (Tomas Montén) berättade att jag var med i truppen. Det är så klart jättestort och något som man har drömt om sedan man var liten. Det är en av de största grejerna man kan göra som junior.

Uttaganingen innebär att Lindström preliminärt missar åtta matcher med Almtuna i hockeyallsvenskan, där han har varit ordinarie den här säsongen.

– Den 14 december åker vi till Kanada på träningsläger i tio dagar och sedan tar de bort en back och två forwards. Det är bara att ta en dag i taget och jobba på, fortsätter Lindström till Almtunas Facebook-sida.

JVM inleds på annandag jul (26 december) och avgörs den här gången i Buffalo, USA.