Reaktionerna har varit många och starka. Många kommentarer på unt.se och på andra sidor på nätet har handlat om vikten av att polisanmäla händelsen. Alf Ahlstedt, vice ordförande i socialnämnde i Knivsta kommun, tvekade inte en sekund.
– Jag läste kommentarer att någon borde anmäla, men den där någon brukar sällan finnas så därför anmälde jag, berättar Ahlstedt.

Han har jobbat med ungdomar som utsatts för misshandel och övergrepp i 26 år och har sett många unga som farit illa. En av anledningarna till att han anser det viktigt att anmäla händelsen är att allt tyder på att pojken tillhör en förening utanför Uppsala län och kommun.
– Anmäls det inte kommer det inte det länet och den kommunen tillkänna. Den här familjen behöver en stödinsats, säger Ahlstedt.

Precis som många andra undrar han hur en förälder kan lämna sitt barn i kylan och bara åka hem. Och det med förklaringen att pojken spelade för dåligt.
– Det som upprörde mig mest är att han efter att i vredesmod ha lämnat pojken sedan när han blir uppringd vidhåller sin uppfattning, säger Ahlstedt.

Storvreta IBK:s ordförande Mats Åkerlund var under söndagen i kontakt med polisen för att förvissa sig om att en anmälan var upprättad. Om inte hade klubben gjort en. Cupgeneralen Peter Wennberg har sedan unt.se/sports första publicering om händelsen i lördags kväll blivit nerringd.

Många kontakter har varit med sociala myndigheter, som enligt Wennberg, har fått en hel drös med anmälningar och som vill få reda på vilken förening och familj det handlar om. En sak som tydligen inte har varit helt lätt att klara ut. Wennberg har varit i kontakt med såväl ordföranden, vice ordföranden och andra företrädare för den förening i Stockholmsområdet som har pekats ut som den drabbade pojkens klubb, men de säger sig inte känna till att de ska vara inblandade.
– Jag har försökt hela dagen att ta reda på vilken förening det handlar om, men ingen känns vid det här, säger Wennberg.

Alf Ahlstedt tycker inte att någon skugga ska falla över vare sig berörd klubb eller cuparrangören.
– Man kan inte tro att en klubb ska ha en beredskapsplan för sådant här, säger han.