En mycket efterlängtad framgång för nordupplänningarna som haft det trögt under inledningen av serien. Marcus Hägg slog in segermålet i början av andra halvlek efter snyggt förarbete av Erik Ingmarsson. Dessa bägge spelare tillhörde två av profilerna i hemmalaget. Strömsberg har släpp in tidiga mål i sina bägge senaste matcher. Mot Karlberg hamnade hemmalaget på nytt i underläge men det dröjde dock till 23:e minuten. Men i denna match blev Daniel Leino skadad efter bara åtta minuter och bars ut på bår för vidare transport med ambulans till Gävle sjukhus.
- Det rör sig om ett brutet näsben för Daniel efter att han träffats av en armbåge i en duell. Och det är enda jag vet om hans skadeläge i nuläget. Kan förstås inte heller uttala mig om hur länge han blir borta. sade tränaren Conny Asklöf.

Hur ser du annars på er insats mot Karlberg?
- Det var en välbehövlig seger som innebar vi lämnar jumboplatsen och ger oss större arbetsro. Och det var hårt jobb att grabbarna som var nyckeln bakom resultatet. Försvarsspelet såg också stabilare där målvakten Martin Sundström växte ut till en matchvinnare. Simons kvittering på övertid i första var också värdefullt, förklarar Asklöf.

Martin Sundström har dragits med en axelskada som hindrat honom från spel men mot Karlberg gjorde han comeback. Sundström tvingades sträcka vapen en gång under matchen men svarade i 80:e minuten för en avgörande straffräddning. I samband med straffen blev även mittbacken Simon Jonsson friläges utvisad.
- Vi hakade mer ihop och jag trodde direkt situationen var utanför straffområdet. Kändes förstås jobbigt få rött kort och en straff emot oss vid 2-1, konstaterade Jonsson, som annars glänst i de bakre regionerna innan han lämnade planen.

Men han blev aldrig någon syndabock utan kunde till sin lycka se Martin Sundström rädda Andreas Varnavas straff.
- Jag stod kvar i det längsta och lät han göra första draget och det var en helt okej räddning. Och trots tio man kämpade vi sedan oss till tre sköna poäng, säger Sundström.