Krönika Almtuna väljer att plocka in Roger Melin – en avdankad elitserietränare utan driv eller en passionerad hockeytänkare som har något att tillföra?

Tar Almtuna någon risk med att plocka in Melin – rent sportsligt alltså?

Melin har fyllt 60 år och är nog enligt många mätt, trött och förbrukad. Jag delar inte den uppfattningen. Åldern är egentligen oväsentlig. 30 år eller 70 år, det har ingen som helst betydelse.

Det som har betydelse är drivkraften. Glädjen. Jo, jag vet, just detta kan sättas i samband med åldern, men knappast för någon som arbetat hela sitt liv med sitt drömjobbb, sin drömhobby.

Jag tror inte att Melin är trött på hockeyn – blir man nånsin det?

Det handlar mycket om inspiration. Så är det för oss alla. Inspiration och glädje. Det ena ger det andra. Jag tror att Roger Melin känner inspiration. Han får göra något han själv väljer och som han inte gjort tidigare.

Han kommer in som någon sorts mentor i Almtuna.

Dessutom är han en produkt av uppländsk ishockey – inte för att det har någon större betydelse när det handlar om det rent praktiska, men jag tycker ändå inte att det är oviktigt.

Under många år på 80- och 90-talet hade jag ganska mycket med Melin att göra när han tränade RA 73, Väsby och framförallt Arlanda Wings.

Jag kan verkligen inte påstå att jag känner honom, och han har säkert glömt mig, men så mycket kan jag säga: Melin tackade inte ja till Almtuna för att komma in och dominera och ta över hela laget.

Han är inte den typen.

Melin har en ödmjuk och lågmäld framtoning.

Man kände sig alltid välkommen till Pinbackshallen och Arlandas omklädningsrum när Melin basade. Han tog sig alltid tid – han var helt enkelt artig.

Almtunatränarna Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson gör ett bra jobb och lagets tabellplacering just nu (femma) är sensationellt bra med tanke på den relativt anonymna spelartrupp man förfogar över.

Men faktum är att Gudmundsson och Ragnarsson är oerfarna.

Gudmundsson gör sin första hela säsong som seniortränare och Ragnarsson är också relativt ny som huvudtränare. Detta är ingen kritik, verkligen inte, det kan vara bra att komma in med helt nya ögon, som Gudmundsson.

Jag tror dock att Roger Melin, med över 30 års erfarenhet som tränare, faktiskt har något att tillföra.