Yngsta SM-vinnaren – genom tiderna

Edith Urell tog sitt första SM-guld när hon besegrade Rebecca Kuhl i finalen. Det var en av flera medaljer och framgångar som Fyrisfjädern firade i SM.

Edith Urell firar en vunnen boll mot Rebecca Kuhl i SM-finalen.

Edith Urell firar en vunnen boll mot Rebecca Kuhl i SM-finalen.

Foto: Stefan Persson

Badminton2020-02-02 16:46

Söndagen inleddes med att Edith Urell vann semifinalen mot Ashwathi Pillai (Täby) – som vunnit SM de två senaste åren – i två raka set (21–14, 21–17).
I finalen ställdes hon mot Rebecca Kuhl (Täby) och det krävdes tre set för att skilja dem åt.

– Det blev ganska ojämnt i första set och det kändes som hon inte hade kommit igång då riktigt. Jag var beredd på att det skulle tuffare, hon vann andra set och ledde i tredje. Men jag tog det lugnt, spelade mitt spel och det var superkul att vinna, säger Edith Urell.

I avgörande set blev det spännande men Edith vann med 21–18 och tog hem SM-guldet.
Det här var 16-åringens första senior-SM och hon blev den yngsta SM-segraren genom tiderna.

– Jag är jättenöjd och glad. Jag tycker att jag har spelat bra under helgen och det är alltid roligt att vinna. Det var mitt mål inför SM även om jag inte var favorit men det gjorde det lättare att slappna av och spela mitt spel, säger Edith Urell.

Det var en av flera framgångar som Fyrisfjädern firade under SM. Guld blev det även för Melker Z Bexell/Tilda Sjöö som försvarade sin seger i mixeddubbel. I finalen besegrade de Carl Harrbacka och Malena Norrman efter 21–17 i tredje set.
De tog även varsitt silver på vardera håll. Melker (tillsammans med Carl Harrbacka från Skogås) i herrdubbel samt för Tilda och Klara Johansson i damdubbel.

– Det blir inget speciellt firande utan jag ska åka tillbaka till Uppsala och börja träna igen, säger Edith Urell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!