Bandylägret för tjejer fortsätta växa

105 tjejer från 22 klubbar kommer till Relitahallen när Uppsala Bois bjuder in till bandyläger för bara tjejer. ”Lägret har växt enormt”, säger projektledaren Ida Sundell.

Ida Sundell är projektledare för Uppsala Bois läger för "Bandytjejer".

Ida Sundell är projektledare för Uppsala Bois läger för "Bandytjejer".

Foto: Jennie Wennberg/arkiv

Bandy2019-09-27 15:05

För tredje året i rad arrangerar Uppsala Bois damer lägret "Bandytjejer". 105 tjejer, född från 2003 till 2011, från 22 klubbar i hela Sverige kommer till Relitahallen.

– Förra året var det åttio deltagare, nu är det tjugo fler från 22 olika klubbar. Lägret har växt enormt, säger Ida Sundell från Uppsala Bois elitserielag som är projektledare för lägret.

Uppsala Bois egna elitseriespelare är ledare och får gästspel under helgen från både Skutskärs damer och Sirius herrar. Förklaringen till det ökande intresset är enkel.

– Vi har helt enkelt gjort det bra tidigare år och det är jättemånga som återkommer. I år har vi dessutom varit bättre att använda Facebook och sprida och göra reklam för lägret, säger Ida Sundell.

Ida Sundell kom till Uppsala från Östersund hösten 2016 för att studera. I samma veva var Uppsala Bois tillbaka i seriesystemet – tack vare Ebba Wengström och Agnes Ortman som var initiativtagarna till att Bois skulle dra i gång sin verksamhet igen.

– Då ville jag hänga på och under hela det första året blev det inte mer bandy än man själv såg till att skapa. Det var vi tjejer som gjorde att laget kom tillbaka. Det är med den känslan som det här lägret kom till, säger Ida Sundell.

– Här i Uppsala har vi bra förutsättningar, men det är extremt stor skillnad från vilken klubb man tillhör och man ska inte behöva vänta till november eller december för att spela bandy. Vi vill öka intresset samt behålla intresset och inspirera tjejerna till att fortsätta. Vi vill visa vilken fantastisk sport det och vilken gemenskap det finns eftersom sporten är så pass liten som den är.

Ida Sundell, här under en match med Uppsala Bois under fjolårets säsong.
Ida Sundell, här under en match med Uppsala Bois under fjolårets säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!