Fem Siriusmål mot stjärnspäckat ryskt lag

Trots förlusten mot ryska Dynamo Moskva så måste man säga att Sirius framgångar fortsätter. Fem mål på ett lag med massor av världsmästare måste betraktas som bra.

Markus Kumpuoja faktas med ett par spelare i Dynamo Moskva under torsdagens träningsmatch i Relitahallen.

Markus Kumpuoja faktas med ett par spelare i Dynamo Moskva under torsdagens träningsmatch i Relitahallen.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-10-03 18:22

– Det är ett bra lag vi möter, somhar  sex eller sju världsmästare, men samtidigt så gjorde vi för många misstag. Men för att få lägen så gör man ibland misstag, och det lär man sig av, säger Siriustränaren Esa Määttä efter 5–8 i Relitahallen mot det gästande ryska storlaget.

Sirius hade "poängläge" i den här matchen. Det stod 5–6 med mindre än tio minuter kvar när Määttä tog en timeout. Det var ett oavgjort resultat – eller rentav en seger – som lockade. Sirius satsade framåt men släppte i stället in två mål i slutminuterna.

– Vi kanske skulle ha nöjt oss med 5–6, säger Määttä med ett litet leende.

Sirius försäsong har varit riktigt bra. Att förlora mot Dynamo Moskva är sannerligen inget som laget behöver skämmas över. Det var en enorm fart i matchen, som det brukar vara när ryska lag är inblandade.

– Första halvlek är jag inte nöjd med (3–3 då). Vi hade för stor respekt, säger Siriustränaren, som efterlyser en större jämnhet i Sirius spel. Han vill slipa bort de (djupa) dalar som kommer stundtals.

– Mot Hammarby (7–2) var det ingen jättebra match, men vi var jämna över 90 minuter, inga dippar alls, och det är dit vi måste komma. Slarvar man med en passning mot ryska lag så är det baklängesmål, säger Määttä.

Matchfakta

Sirius-Dynamo Moskva 5–8

Målen, Sirius: Jimi Heinonen 2, Teemu Määttä, Arvid Tapper oc Kalle Mårtensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!