Ortman hemma igen för att slå gamla laget

För Siriusspelaren Jerker Ortman är onsdagens match mot Villa speciell. På läktaren kommer mamma, pappa, kanske syster och en massa kompisar att sitta.

Siriusspelaren Jerker Ortman, här i matchen mot AIK på Bergshamra IP, ser fram emot att möta moderklubben Villa.

Siriusspelaren Jerker Ortman, här i matchen mot AIK på Bergshamra IP, ser fram emot att möta moderklubben Villa.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-12-03 20:30

Ortman må vara halvt om halvt okänd för dagens Villasupportrar, men för den 24-årige Siriusspelaren är matcherna mot Villa en av säsongens höjdpunkter. Han kommer nämligen från Lidköping och började spela bandy som liten i Villa.

– Det är jäkl.. roligt att möta Villa. Förutom annandagsmatchen är det nog den match som drar mest publik, och jag känner många spelare i Villa, säger Ortman och nämner bland andra Martin Karlsson och Ludvig Johansson.

Men att hålla tillbaka i närkamperna mot Karlsson och Johansson, glöm det. Oavsett detta blir det en svår uppgift för Sirius. Allt annat än en klar Villaseger skulle vara en sensation.

– Jag hoppas att vi kan ge dem en match, men vi måste vara ödmjuka och inse att Villa kommer att föra matchen och vi får försvara oss, säger Ortman, som tycker att Vetlandamatchen (Siriusseger, 3–2) är den totalt bästa matchen hittills den här säsongen.

Frågan är om ett "Vetlandaspel" skulle räcka för poäng i Lidköping.

– Det är svårt att säga. Vi strävar efter att göra ännu bättre matcher än så. Jag tror inte att man någonsin blir helt nöjd.

Ortman kommer att få se många kända ansikten på läkterna i onsdagens match. Mamma Kerstin och pappa Jonas kommer garanterat att vara där. Kanske syrran också. 

Det mesta talar för att hemmapubliken får jubla mest.

Matchdags

Villa–Sirius

Elitserien

Sparbaken Lidköping Arena 19.00 (onsdag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!