Rasande Siriustränare trots ännu en seger

Känslorna var heta både under och efter matchen på Studenternas. Siriustränaren Esa Määttä var rasande, och han lät alla få veta vad han tyckte om domarinsatsen.

Tätt framför Siriusmålvakten Erik Persson. Här är det Ted Haraldsson (t h)( som försöker hjälpa Persson. Det var blev rejält heta känslor, särskilt i den andra halvleken.

Tätt framför Siriusmålvakten Erik Persson. Här är det Ted Haraldsson (t h)( som försöker hjälpa Persson. Det var blev rejält heta känslor, särskilt i den andra halvleken.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Bandy2019-11-08 21:37

Sirius vann matchen med 4–3 sedan Broberg gjort sina mål i slutminuterna. Men Määttä kunde knappt glädjas åt de två poängen. Han var rejält upprörd efteråt.

– Alla såg domarinsatsen. Katastrof. Katastrof, säger Määttä, som bland annat fick se en av sina spelare, Teemu Määttä, få grovt matchstraff efter något som faktiskt liknade en krock.

Nu blir det inget spel för Määttä i nästa match. Han är avstängd.

– Det är en lös boll som båda spelarna åker på och så blir det så här. Det är inte sant, säger Siriustränaren.

Men det var inte bara den situationen, som hände i andra halvlek, som Esa Määttä har synpunkter på.

– När domaren tappar matchen så blir det så här. Om de inte ser vad som händer så måste de vara blinda. Jag förstår ingenting av det här, säger Määttä och syftar på det grova matchstraffet för Teemu Määttä.

Inte eller Teemu Määttä verkade förstå något av det som hände. Domaren blåste nämligen inte för frislag direkt. Han avvaktade och under någon minut höll domartrion en överläggning och sedan kom det röda kortet upp.

Esa Määttä hade svårt att (direkt efter matchen) glädjas åt segern

– Deras straff sedan (som gav 4–1)... Han (Brobergs spelare) tog bollen 30–40 centimeter ovanför axeln och då får Broberg straff. Och alla utvisningar som vi åker på ... Tyvärr, men jag är så jäkla besviken efter det här så att det är svårt att koncentrera sig på matchen.

Sirius hade matchen i ett järngrepp. 4–0 när klockan närmade sig övertid.

– Det är klart att jag är nöjd med segern och med spelet som vi presterade i första halvlek innan isen blev dålig, säger Siriustränaren.

Egentligen var det här Sirius match från början. Broberg hade oerhört mycket boll i andra halvlek men hade ganska svårt att skapa något förrän under det absoluta slutet.

Segern kan ändå stå Sirius dyrt eftersom Teemu Määttä nu blir avstängd.

– Det var svårt för spelarna att över huvud taget spela där ute, säger Esa Määttä och menar att den dåliga insatsen från huvuddomareen Anders Berg spelade en stor roll.

Matchfakta

Sirius–Broberg 4–3 (4–0)

Målen: 1–0 (3) Nils Bergström, 2–0 (8) Simon Karlsson, 3–0 (17) Teemu Määttä, 4–0 (22) Kalle Mårtensson, 4–1 (88) Martin Söderberg (straff), 4–2 (91.43) Erik Jonsson, 4–3 (94.19) Vadim Arkhipkin.

Publik: 689.

Siriustränaren Esa Määttä var rejält upprörd efter matchen mot Broberg.
Siriustränaren Esa Määttä var rejält upprörd efter matchen mot Broberg.
Karta: Studenternas IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!