Sirius får bra stöd mot VSK

Siriustränaren Esa Määttä har i princip alla spelare tillgängliga till fredagens premiär mot Västerås SK, där man kommer att få stöd av ett hundratal Siriussupportrar.

Esa Määttä under torsdagens träningpass i Relitahallen.

Esa Määttä under torsdagens träningpass i Relitahallen.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-10-31 19:00

I genrepet mot Broberg saknades Markus Kumpuoja, men nu kommer den finske landslagsspelaren med bra besked till alla som gillar Sirius: "Jag var bara lite krasslig, jag spelar mot VSK."

Sirius kan vara det enda laget i bandy-Sverige som inte spelat någon tävlingsmatch under hösten, något som är oerhöt ovanligt med tanke på alla cuper. Och nu ställs man mot Västerås SK, som är jättefavorit hemma i ABB Arena.

– Det kommer säkert att bli en jäkla bra fart. VSK är ju kända för det. Vi blev krossade av Västerås två gånger i fjol och har haft lite att fundera över, säger Esa Määttä.

Den enda spelare som saknas i Sirius är målvakten Erik Persson som är skadad (snart tillbaka) och det betyder att Anton Andersson, som gjorde några ruggigt bra matcher i fjol, kommer att spela.

Västerås SK då? Hur bra är laget den här säsongen?

– Det är svårt att säga. Många säger att VSK har tappat bra spelare. Efter World Cup skrev Bandypuls att Micke Carlsson (tränaren) kan trolla med vilket gäng som helst, men jag vet inte ... VSK har fyra eller fem landslagsspelare i truppen, säger Määttä.

Sirius kommer att få bra publikstöd. Om det räcker för att överrösta hemmaklacken vet vi förstås inte, men ett hundratal (minst) supportrar kommer att åka från Uppsala till ABB Arena.

Matchdags

Västerås–Sirius

Elitserien

ABB Arena 19.00 (fredag)

Karta: Relitahallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!