Sirius släppte nio mot mästarna

Sirius hade ingen rolig kväll i Lidköping. Mot svenska mästarna Villa blev det förlust med hela 9–1 efter ett ras mot slutet.

Sirius tränare Esa Määttä.

Sirius tränare Esa Määttä.

Foto: Håkan Lundh/UNT-arkiv

Bandy2019-12-04 21:42

Sirius gick i mästarnas fälla i den första halvleken med två insläppta mål efter omställningar och ett hörnmål. Efter en ganska passiv start på andra halvlek och 5–0 på tavlan fick Sirius in det som visade sig bli deras enda mål. Trots bud på mer blev det inte så och i stället rann det på åt andra hållet.

– Siffrorna blev lite för stora så klart, men ser man till själva matchen tycker jag att det var ganska oken fram till den 83:e minuten. Vi var bättre med i den här matchen jämfört med den mot Vänersborg till exempel, säger tränaren Esa Määttä. 

Vid ställningen 5–1 hade Sirius ett skott klockrent i ribban i samband med en hörna och momentum. Då valde hemmalaget att ta timeout, ett beslut som totalt dödade matchen.

– De såg att vi hade ett övertag och gick tillbaka till sitt tråkiga spel att bra vända ur, vända ur och vända ur. Det var klokt för att ta bort vår rytm, säger Siriustränaren.

Mot slutet av matchen rann det sedan på ordentligt där Villa gjorde mål på i princip allt mot ett passivt Siriusförsvar. 

– Det är tråkigt att det blev så, men sådan är sporten. Om man inte koncentrerar sig rinner det snabbt i väg mot de bättre lagen. Det borde inte ha hänt, säger Määttä. 

Matchfakta

Villa Lidköping–Sirius 9–1

Målen: 1–0 William Arvidsson, 2–0 Joakim Andersson, 3–0 Joel Broberg, 4–0 Johan Löfstedt, 5–0 Johan Esplund, 5–1 Jimi Heinonen, 6–1 Joel Broberg, 7–1 Martin Karlsson, 8–1 Albin Thomsen, 9–1 William Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!