• lördag 21 januari 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
VIDEO: Blomstrand efter 2-5 mot Karlskoga Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. 2016 hamnade Mattias Holmgren elva på Topp 30 under 30-listan, en lista som rankar personliga varumärken under 30 år i Uppsala. 

Huvudfokus ligger på lagen i SSL.

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Inför Sirius – Dalen!

Sirius har riktigt fin form för dagen, även om man tappade en klar ledning borta mot Mullsjö senast. Formtoppen har gjort så att laget lämnat den absoluta bottenstriden för ett tag och nu placerar sig mitt i mellan de båda strecken av tabellen.

Kvällens match mot Dalen är ett väldigt tydligt vägskäl. Vid seger tar man upp kampen om slutspel på allvar, vid förlust riskerar man att hamna i bottenträsket igen.

I Sirius verkar läget i truppen vara detsamma som tidigare. Det betyder att man sakar John Barck och Mattias Jällrud. Jällrud väntas inte komma tillbaka alls den här säsongen medan Barck, som ska finnas med som backup under resterande matcher, bör vara bra mycket närmare en återkomst.

Sirius har också Joel Norman på väg tillbaka. Centern som varit utomlands för studier under hösten 2016 tränar med laget på torsdag.

Matchen mot Dalen då? Det känns väldigt jämnt på förhand, men med tanke på Sirius formkurva tror jag man plockar hem det hela. 5–4!

Inför Mullsjö – Sirius!

Bloggen var på plats och vinkade av Siriusbussen vid IFU Arena klockan 10.00. John Barck saknas fortsättningsvis i Sirius, men i övrigt har man tillgång till alla spelare. Förutom långtidsskadade Mattias Jällrud. Noterbart är att Johan Elfving är tillbaka i spel efter sin hjärnskakning.

Sirius har kommit igång på allvar och tagit flera fina skalper på sistone och stormar mot nytt kontrakt. Och man är också med och nosar på de sista slutspelsplatserna, även om det fortsatt är en bit kvar upp dit.

Mullsjö har en stark säsong i ryggen och vid poäng ikväll går laget upp på en tredjeplats i tabellen. Man är också erkänt starka hemma i Nyhemshallen med sex segrar (varav en efter förlängning) och två oavgjorda på tio matcher.

Även om Sirius kommer till match med fin form i ryggen tror jag att Mullsjö blir för tuffa. Hemmalaget vinner med 7–5!

Inför Warberg – FBC Uppsala!

Det är otroligt jämnt kring slutspelsstrecket och FBC Uppsala ligger just nu under detsamma på grund av sämre målskillnad. I veckan kom nyheten om att Johanna Stenberg lämnar laget mitt i säsongen på grund av brist på motivation, men i övrigt ser FBC ut att komma med bäst tänkbara lag till matchen mot västkustlaget.

Sett över säsongen har FBC Uppsala inte presterat lika bra som man gjorde under fjolåret, men många matcher återstår och det finns fortfarande gått om möjligheter att spela till sig en slutspelsplats.

Matchen mot Warberg tror jag blir både jämn och målsnål, Uppsalalaget drar det dock det längsta strået och vinner med 4–2.

Noterbart för Warbergs del är att Uppsalaprodukten Frida Eriksson finns i truppen. På 15 matcher har hon noterats för två mål. Eriksson har tidigare spelat för Storvreta, Sirius, FBC Uppsala Ungdom, Stenhagen och Hagunda.

Inför Storvreta – Linköping!

Linköping har blivit en form av drömmotståndare för Storvretas del. Särskilt efter finalsegern i våras. Det är självklart oerhört mycket psykologi inblandat och att Klintsten väljer att elda på om Linköpings oförmåga att vinna matcherna är enligt mig svinkul. Mer sånt!

Idag tror jag dock Storvreta kan få se sig besegrade. Linköping har ett på pappret riktigt bra lag och det känns som att de kommer att lyfta i tabellen nu under vårkanten. Storvreta kommer till spel utan Alexander Rudd. Centern har börjat träna, men är ännu inte redo för spel. Inte heller Robin Nilsberth verkar komma till spel om man får tro den laguppställning som just nu ligger ute i IBIS.

Man kan dock inte låta bli att imponeras av Storvreta hittills under säsongen. Truppen var tunn på förhand och laget har drabbats av mycket skador, sjukdomar och avstängningar, men är trots det med och slåss om en placering högt upp i tabellen.

Ikväll tror jag dock på förlust som jag var inne på. Linköping vinner med 6–4.

Inför Team Thorengruppen – Sirius!

På nytt en enormt viktig match för Sirius som rest upp till Umeå under torsdagen. Laget ställs mot elvan Team Thorengruppen i Umeå Energi Arena, lagen har samma poäng och det enda som skiljer är målskillnaden i Sirius favör. Sirius tog en knapp, men en enormt, viktig seger senast hemma mot Höllviken och hade det inte varit för den trepoängaren hade laget faktiskt legat sist i serien nu…

Sirius har statistiken tre vinster (en efter förlängning), två oavgjorda samt fem förluster på bortaplan. Team Thorengruppens hemmafacit är att laget blandar och ger en hel del. Nio matcher har slutat med fem segrar (varav en efter förläning) samt fyra förluster.

Blåsvårt får återigen klara sig utan John Barck som inte är kvitt sin ansiktsskada från matchen mot Karlstad. Saknas gör också Johan Elfving, Niklas Wallén och Mattias Jällrud.

Svenska Spels odds på matchen är 1.97–5.30–2.47 och det tycker jag är rätt. Hemmalaget ska vara favoriter eftersom Sirius fortsatt saknar ett par viktiga kuggar. 7–5?

Ändringar i bloggen!

Det kommer att bli en del ändringar i bloggen framöver. Tidigare har jag behandlat väldigt många olika serier och lag och av lite olika anledningar känner jag att jag inte riktigt kan fortsätta med det. Därför blir det från och med dagens datum endast fokus på SSL-lagen och deras matcher. Detta med start imorgon, torsdag, och Sirius bortamöte med Team Thorengruppen.

Och just det. En video också…

Matchtipsen – 8/1!

Söndag och ett gäng matcher som ska liras. Här kommer mina tips!

H3:
Bälinge – Bålsta 1, Banketta!

Enhörningarna – Midas 1, Banketta!

Roslagsalliansen – Västerlöfsta 1, Söndagens mest ovissa match i H3. Tror trots det på en ganska säker seger för hemmalaget.

D1GUD:
Hagunda – Gävle 1, Viktig match för båda lagen i jakten på uppflyttning. Hagunda har varit bäst såhär långt i serien och tippas.

SSL Herr:
Sirius – Höllviken 2, Tung förlust för Sirius senast. Fortsatt många spelare som står som frågetecken inför denna match och jag tror faktiskt att Höllviken tar detta.

H1ÖS:
Strömsbro – Rasbo 2, Banktvåa!

Gottsunda – Runsten 2, Tung förlust för Gottsunda senast. Topplaget Runsten måste ses som favoriter här.

Rosersberg – Kais Mora 1, Kais Mora har höjt sig rejält, men räcker ändå inte till här.

Sandviken – Hagunda 2, En av årets svåraste matcher för Hagunda. Jag tror dock att de reder ut uppgiften och bärgar tre pinnar.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen – 7/1!

En sömnig lördag gällande innebandymatcher. För egen del blir det Rommetravet och V75. Jojo!

H3:

Almunge – Sirius U 1, Svårtippad match i mellanskiktet. Almunge är luriga hemma och här tror jag att de plockar åt sig segern.

Lamadjuret – Hagunda Legends 1, Enormt viktig match för båda lagen. Har dock känslan av att ”Lama” tar det här.

D1GUD:

Hofors – Enköping 1, Hofors är med i toppen och jagar uppflyttning. Bör vinna detta ganska lätt.

Arlanda – Borlänge 2, Arlanda har kommit igång ordentligt och man ser ut att gå mot nytt kontrakt. Här tror jag dock att det blir förlust.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen – 6/1!

Det är fredag, det är fest, det är innebandyfest... i Östhammar! 

H3:

Östhammar – Loke 1, Toppmöte i H3 och jag har feeling för hemmalaget. Fredagsmatch i metropolen Östhammar är alltid svårt som gästande lag och även om Loke har rutin i massor tror jag man får sträcka vapen. 

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen – 5/1!

Ett flertal intressanta matcher denna torsdagskväll. Här är mina tankar!

SSL dam:

Kalmarsund – FBC Uppsala 2, FBC Uppsala är i stort behov av en seger, laget har haft det rätt tungt på sistone och ligger för tillfället utanför slutspelsplats. Kalmarsund är ett lag man bara ska vinna mot.

H1ÖS:

Hagunda – Grimsta 1, Toppen mot botten. Tror på en klar hemmaseger trots att en av hemmalagets bästa backar missar matchen.

Åkersberga – Gottsunda 1, Viktig och svårtippad match. Åkersberga vann mötet i Uppsala och får ses som favoriter.

Runsten – Rosersberg 1, Svårtippad toppmatch. Runsten tippas i kraft av hemmaplan.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen – 4/1!

Storvreta vann igår, men det verkar knappast ha varit utan besvär. Ändå starkt på något sätt att knyta ihop säcken efter att man höll på och tappa matchen helt.

SSL herr:

Karlstad – Sirius 1, Ett Sirius med ett rejält manfall begär sig till Karlstad. Ett Karlstad som inte fått de att stämma något vidare i år placerar sig i botten, men jag vill ändå tro att det finns mer att plocka ut av truppen. Sirius kommer till spel utan Carl Kostov-Bredberg, Johan Eriksson och eventuellt också Niklas Wallén. Tre tunga tapp och det känns som att de kvarvarande spelarna har en alldeles för tuff uppgift framför sig.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen – 3/1!

Flera serier håller fortsatt uppehåll, men inte SSL. Ikväll spelar Storvreta hemmamatch mot Team Thorengruppen.

SSL herr:

Storvreta – Team Thorengruppen 1, Det blev seger för Storvreta i en svängig match borta mot Höllviken senast. Ikväll väntar ännu ett bottenlag då man ställs mot Team Thorengruppen hemma i IFU Arena. Och det är givet att man ska ses som favoriter i den matchen, även om ”Thoren” blixtrar till och tar sina skalper emellanåt. I hemmalaget saknas Rudd fortfarande på grund av sin hjärnskakning.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen – 29/12!

Drömstart på Matchtipsen eftersom det blev rätt igår. Tror på god chans även till full pott även idag!

SSL herr:

Warberg – Sirius 2, Uppsalalaget är minst sagt i medvind just nu. Två starka segrar mot Helsingborg och Falun gör att man närmar sig slutspelsplats. Till dagens bortamöte med Warberg har dessutom backfantomen John Barck anslutit och det ska bli intressant att se vad han kan bidra med. Warberg har haft en riktigt tung säsong än så länge och befinner sig i nuläget på nedflyttningsplats.

Matchtipsen – 28/12!

Juluppehållet är över. I alla fall för Storvreta. Regerande mästarna åker söderöver för match mot Höllviken.

SSL herr:

Höllviken – Storvreta 2, Höllviken har fått en tung återkomst i den högsta serien. Jumbo efter 16 omgångar, men det är knappast kört. Inte på långa vägar. Laget behöver dock börja vinna även om jag tror att det blir svårt igen. Storvreta är helt enkelt för bra och kommer att vinna relativt säkert.

För er som undrar om rättningen på matchtipsen. Jag väntar fortfarande in den uppskjutna matchen mellan Skutskär och Enköping. Efter det kommer rättningen att uppdateras.

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

Header Torget

Sport I dag