• lördag 25 februari 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Spelarbetyg Älvsjö-Uppsala 0-2 Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Martin Nilsson

Rinkside

Rinkside är hockeybloggen som håller dig uppdaterad om ishockeyn i Uppland. Uppsalas bästa hockeylag Almtuna och Hockeyallsvenskan hårdbevakas, men även andra lokala lag och spelare uppmärksammas på Rinkside. Bloggens skribent heter Martin Nilsson, vars hockeybakgrund är spel i Almtuna, Enköping och Wings.

Tveka inte på att kommentera eller skicka tips till Rinkside!

Detta är en blogg utanför UNT:s utgivaransvar.

Irons tunga förstärkningar inför kvalet

SK Iron missade Alltvåan med en hårsmån och har istället fått spela den mindre roliga Division 2 Östra Fortsättning sedan årsskiftet.

Där har laget fina nio segrar på 14 matcher och med fyra omgångar kvar får laget in två offensiva pjäser som man hoppas ska bidra med en del poäng. Två spelare som spelat klart sina säsonger i Hockeyettan men inte är redo att avsluta säsongen riktigt än.

Det handlar om hemvändande Ludwig Björklund, senast i Enköpings SK, och med Iron som moderklubb. Efter att ha vandrat genom Almtunas olika ungdoms- och juniorlag blev han en pålitlig målskytt i Tierp i Division 1. 24-åringen har även hunnit representera hockeyettan-lagen Surahammar och Enköping. 

Björklund har alla möjligheter att bli en ny publikfavorit i Iron med sina fina händer, kombinerat med storlek och tyngd. En spelare som mer än gärna bjuder på den där extra dragningen och revanschlustan lär vara stor efter en skadefylld säsong i Enköping.

Den andra forwarden som hämtas in är Johan Beatty från Wings HC Arlanda. Beatty har en intressant bakgrund i två olika amerikanska juniorligor i lag med sköna namn som "Long Beach Bombers" och "Bradford Rattlers". 22-åringen var en del av den framgångsrika årskullen i Almtuna, födda -94, där han spelade med Almtunabekantingarna Sebastian Hartmann, Robin Press och Victor Ekarv, bland andra.

En liten, kvick och intensiv spelare som skiljer sig en del från Björklunds spelstil. Desto mer likt Björklund kommer Beatty från en ännu tyngre säsong som blivit spolierad på grund av ett benbrott. Lär vara rejält spelsugen då han bara hann med 13 matcher i Wings 16/17.

 

 Hockeybloggen Ringside Iron Ludwig Björklund Johan Beatty

Ludwig Björklund och Johan Beatty.

Foto: Wings hemsida/Irons facebook.

 

//Martin

Spelarbetyg: Björklöven–Almtuna 1-5

Fullt rättvis seger för Almtuna som gör en formidabel inledning på matchen. Till skillnad från så många gånger tidigare när man gjort fina förstaperioder men inte fått målmässig utdelning fick laget nu en välförtjänt 2-0-ledning att gå på.

Även om Björklöven jämnade ut spelet via en rad billiga Almtuna-utvisningar var Uppsalalaget starka i egen zon och tog tre poäng som gör laget till en het kandidat till att knipa sista Playoff-platsen.

 

Målvakter
24. Jonas Johansson – 3
39. George Sörensen – båsöppnare

Förstafemman
66. Gustav Lindström – 1
16. Linus Rotbakken – 4
36. Emil Larsson – 3
90. Daniel Ljunggren – 2
94. Sebastian Hartmann – 2

Andrafemman
7. Erik Flood – 4
57. Marcus Oskarsson – 3
51. Erik Santesson – 3
15. Victor Rollin-Carlsson – 2
21. Ludwig Blomstrand – 2

Tredjefemman
5. Per Svensson – 3
47. Eric Norin – 2
80. Linus Sandin – 3
9. Mattias Fornell – 3
19. William Quist – 4

Fjärdefemman
49. Sebastian Selin – 2
10. Albin Lundin – 3
17. Oscar Milton – 3

Extraspelare
23. Adam Deutsch – spelade för lite

 

Betygsskala

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = För bra för Hockeyallsvenskan

 

//Martin

Så firade Almtuna segern mot Södertälje

Almtuna vann mot Södertälje i går och valde att dagen efter fira genom att byta ut Gränbyhallen mot Långsjön i Björklinge.

Ser jäkligt härligt ut att spela smålagsspel på en frusen sjö under bar himmel en dag som denna. Ett trevligt initiativ som lär vara uppskattat bland alla inblandade. För vem gillar inte sol, snö, skridskoåkning och korv?

 

Här ett par bilder som delats via instragram under dagen.

 

Hockeybloggen rinkside Almtuna

Sportchef Tobias Pehrsson fotade både tvåmåls-spel och Per Svensson som verkar sugen på att dra igång grillen.

 

Hockeybloggen rinkside Almtuna

Ludwig Blomstrand lyckades även han fånga Svensson (tv) vid grillen, tillsammans med bland andra George Sörensen (th).

 

//Martin

Spelarbetyg: Almtuna–Södertälje 3-1

Almtuna gjorde jobbet och tog tre poäng. Ingen större insats men laget visade ett hyfsat stabilt försvarsspel, även om det å ena sidan ska sägas att SSK var ganska trubbiga framåt.

Seriejumbon imponerade å andra sidan i spelet utan puck och gjorde det åtminstone första halvan av matchen svårt för Almtuna att ta sig till kvalificerade målchanser. Det finns flera exempel på matcher som Ais dominerat mer men ändå förlorat.

 

Målvakter
24. Jonas Johansson – 3
39. George Sörensen – båsöppnare

Förstafemman
66. Gustav Lindström – 2
16. Linus Rotbakken – 3
51. Erik Santesson – 3
15. Victor Rollin-Carlsson – 3
21. Ludwig Blomstrand – 3

Andrafemman
5. Per Svensson – 3
47. Eric Norin – 3
94. Sebastian Hartmann – 4
90. Daniel Ljunggren – 3
36. Emil Larsson – 4

Tredjefemman
7. Erik Flood – 2
57. Marcus Oskarsson – 3
80. Linus Sandin – 2
9. Mattias Fornell – 2
19. William Quist – 3

Fjärdefemman
49. Sebastian Selin – 3
10. Albin Lundin – 2
17. Oscar Milton – 3

Extraspelare
23. Adam Deutsch – spelade för lite

 

Betygsskala

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = För bra för Hockeyallsvenskan

 

//Martin

Arena eller ej – Almtuna kommer aldrig nå SHL

Ja, åtminstone om man reflekterar över debatten som blossat upp i veckan efter att de nya TV-avtalen för SHL och Hockeyallsvenskan presenterats.

"När SHL-klubbarna hagalet lapar i sig 40–50 miljoner varje år får de allsvenska lagen hålla till godo med 2,3 miljoner per säsong." Så skriver Sportbladets eminente Marcus Leifby i denna krönika som fått stor uppmärksamhet och hyllats av hela hockeysverige (bortsett från "SHL-pamparna").

Leifby sätter ord på det folk tänker om att alla som engagerar sig i hockey måste få drömma. Han lyfter också fram fotbollspampen och Uppsalasonen Mats Enqvist som i starkt kontrast till hockeyn fördelar pengarna i svensk fotboll. Läs om det här och läs även UNT:s intervju med honom. Solidarisk, kommunikativ och förstående är några egenskaper den gode Enqvist besitter och skulle behöva sprida till vår kära idrott ishockey.

 

Det skiljer alltså i runda slängar 40 MILJONER i TV-intäkter mellan att spela i SHL och Hockeyallsvenskan. Det är lätt att sätta siffrorna i perspektiv när man tittar på Almtunas lönebudget - som faktiskt är en av de högsta i Hockeyallsvenskan - som stannar på 8 miljoner.

Att SHL-klubbarna i flera år strävat efter att stänga ligan så mycket som möjligt är ingen hemlighet. Nu har deras drömmar i det närmaste besannats. Åshöjden-historier i all ära, men med så vitt skilda förutsättningar kommer det krävas än större bragder än vad Leksand åstadkom för nästan år sedan när laget slog ut Modo. 

Det har varit tillräckligt svårt att avancera till SHL (och hålla sig kvar) eftersom spelarna som slår igenom i Hockeyallsvenskan tar klivet till hockeyns finrum SHL så fort de får chansen. Ofta är de största talangernas övergångar klara redan under säsongen och gör klubbytet trots att den egna Hockeyallsvenska klubben slåss för att att ta sig upp i samma liga. SHL-klausulerna som finns i alla spelares kontrakt är nog värt ett eget blogginlägg.

 

Almtunas ekonomi är även det ett kapitel för sig. Arenan kommer att ge helt andra förutsättningar, men det kommer krävas ett helt PERFEKT truppbygge med fortsatt små resurser för att inom närmaste tio åren nå SHL. Om chansen till avancemang nu kommer att finnas i så många år till.

En annan fundering är ju hur Almtuna mår ekonomiskt i dag. Niklas Erikssons lön är borta. Victor Ekarvs lön är borta (kan man hoppas). Spelarna som plockats har knappast fyllt den kvoten eknomiskt. Fyller klubben stora hål med pengarna för att man inte håller budget? Eller är man så coola att pengarna läggs under madrassen inför nästa säsong? Klubbchef Klingberg kanske är så pass kylig och långsiktig att han lägger undan pengar för att kunna gå all in när arenan börjar färdigställas? Det blir något att luska i framöver!

 

/Martin 

 

Almtuna J20:s suveräna serieseger

Almtuna J20 spelade under måndagen den avslutande 36:e omgången i J20 Elit Östra.

Och som man dominerat serien! Vad sägs om detta: 29 segrar, två oavgjorda och fem förluster.

Det som imponerar mest när man tittar på varför laget lyckats så bra är att man gjort det utan en enda spelare på topp tio av poängligan. Ludwig Wallin är den i Almtuna som gjort flest (41 poäng på 27 matcher) och återfinns först på trettonde plats i poängligan.

Antal insläppta mål är det som sticker ut mest för den överlägsne seriesegraren: endast 63 insläppta ger ett snitt på färre än två insläppta mål per match. Det är en oerhörd styrka att ha med sig mot tuffare motstånd i ett kval. Det bekräftar också vad lagets tränare Serhan Cicek sa i ett tidigare blogginlägg om J18:s seger mot Frölunda: Han kan det här med att lära ut försvarsspel. En defensiv specialist!

Kollega Henrik Söderlund på UNT-sporten tog i dag ett litet snack med tränare Serhan Cicek om det som komma skall. Där kan ni läsa om hur kvalet fungerar för att vara förberedde när pucken släpps i morgon mot Sollentuna.

 

//Martin

VIDEO: Victor Ekarv efter segern mot Almtuna

Undertecknad hade inte möjlighet att se hela matchen mellan Almtuna och AIK som slutade med AIK-seger 6-4.

Därför blir inga spelarbetyg i dag men här kan ni ta del av ex-Almtunaiten Victor Ekarvs tankar om att nu stå på andra sidan och segra mot killarna som var hans lagkamrater så sent som i onsdags. Videoklippet är producerat av AIK Hockey.

 

 

/Martin

Spelarbetyg: Almtuna–Tingsryd 1-2 (e.str)

 

Tungt poängtapp för Almtuna som gör det mycket bra första halvan av matchen och borde avgjort den redan där. När Tingsryd kvitterade ganska oförtjänt i mitten av period 2 blev det jobbigt mentalt för hemmalaget och spelet jämnade ut sig.

I slutändan var det ändå två förlorade poäng i jakten på Playoff.

 

Målvakter
24. Jonas Johansson – 2
39. George Sörensen – båsöppnare

Förstafemman
66. Gustav Lindström – 3
16. Linus Rotbakken – 3
36. Emil Larsson – 3
90. Daniel Ljunggren – 2
94. Sebastian Hartmann – 3

Andrafemman
5. Per Svensson – 4
47. Eric Norin – 3
19. William Quist – 2
81. Mathias Trettenes – 1
80. Linus Sandin – 3

Tredjefemman
23. Adam Deutsch – 2
57. Marcus Oskarsson – 2
49. Sebastian Selin – 3
15. Victor Rollin-Carlsson – 3
17. Oscar Milton – 3

Fjärdefemman
7. Erik Flood – 4
51. Erik Santesson – 1
10. Albin Lundin – 2
21. Ludwig Blomstrand – 3

Extraspelare
9. Marcus Fornell
–på bänken

 

Betygsskala

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = För bra för Hockeyallsvenskan

 

//Martin

Del 2: Almtunas deadline day – så bra är nyförvärven

Tidigare i dag bloggade jag om spelarna som lämnade Almtuna under gårdagen. Nu kommer några ord om nyförvärven och en summering.

Lubomir Fetkovic, forward från Väsby:

18 mål på 36 matcher är bra, särskilt som Väsby varit en positiv överraskning i Division 1 Östra. Laget tog sig till Allettan och har även där gjort starka resultat. Det innebär att Fetkovic fått möta tufft motstånd hela vårsäsongen.

Rinkside var på plats under flera av Wings matcher i fjol, där 20-årige Fetkovic spelade innan han värvades till Väsby. Han utmärkte sig som en skicklig spelare men inte mer än så. Han har inte öst in poäng i Division 1, trots allt. Om jag inte minns helt fel är han ganska lik Emil Ripstrand (numer i Lindlöven, för övrigt). Men uppenbarligen anser sportchef Pehrsson att Fetkovic har större uppsida, men jag är lite frågande till att spela in en helt ny forward istället för att ringa Ripstrand vid behov.

För jag tror inte vi kommer få se mycket av slovaken Fetkovic under våren. Han kommer vara backup och när Blomstrand är tillbaka i spel lär två spelare saknas för att det ska bli aktuellt med Hockeyallsvensk debut för honom.

Erik Flood, back från Mora:

Känns spontant som en bra värvning av Almtuna. Det jag sett av Flood när han spelat i Mora är att han besitter fina kvalitéer i spelet med puck. "En problemlösare", skriver Tobias Pehrsson i pressmeddelandet. Som också skriver att Flood är 23 år, men han är född 96 och 20 år, precis som Fetkovic.

Erik Flood får nog räkna med en del tid på bänken, för det lär ta någon vecka att spela in sig i laget och just nu tror jag att Marcus Ragnarsson är nöjd och känner sig trygg med de tre backparen som spelade i går. 

Men anpassar han sig blixtsnabbt, alternativt att någon back är borta av någon anledning, kan det absolut bli en tillgång. Flood har hunnit spela 78 seniormatcher i Mora så han är knappast grön på nivån. Dessutom måste han försöka visa framfötterna så gott det går inför nästa säsong, då hans kontrakt bara sträcker sig över 16-17.

 

Summa summarum!

 

Almtuna blir vinnare ekonomiskt efter att ha gjort sig av med underpresterande hemmasonen Victor Ekarv och misslyckade värvningen från DIF, Wilhelm Westlund. Båda var med säkerhet bland de högst betalda och inget av nyförvärven lär kosta många kronor. 

Ingen av de fyra spelarna hade/kommer sannolikhet spela någon större roll för Almtunas vara eller icke vara i Playoff. Räknar man in Marcus Fornell, som var klart bättre och mer aktiv i går mot Oskarshamn, tycker jag Tobias Pehrsson gjort ett lyckat arbete senaste veckorna. Han fyllde på snabbt när det blev ett hål i kedjorna på grund av Blomstrands hjärnskakning och har nu en bra bredd i truppen. Ingen hade nog kunnat förvänta sig att man skulle plocka in spets.

Men långsiktigt kan valet att släppa Victor Ekarv komma att ångras. 

Väljer Almtuna att spara pengar nu när det är risk att missa Playoff? Den på förhand topptippade klubben har budgeterat för att spela minst fem matcher efter att grundserien är över och att lätta på lönekostnaderna sent på säsongen är ett tecken på att man varit lite för offensiv med budgeteringen. 

 

//Martin

Så blir utfallet av Almtunas deadline day: Del 1

Två spelare ut och två spelare in. Det blev alltså gårdagens facit för Almtuna på "deadline day".

Hur summerar man då utfallet för Almtuna? Blev man som lag bättre eller sämre?

Jag börjar med spelarförlusterna, eller försäljningarna, som jag skulle vilja kalla det.

Wilhelm Westlund till Timrå:

Jag beskrev förlusten av honom i går i detta inlägg.

Utan Westlund såg backsidan väldigt tunn ut, men spelet han visat upp är ingen större förlust. Med matchen i går färskt i minnet saknades han inte alls för Almtuna, och nu när Erik Flood sajnade är man tillbaka på åtta backar (Fredrik lovén inräknad).

Victor Ekarv till AIK:

En mycket oväntad övergång. Ekarv har verkligen inte rosat marknaden i Almtuna, så frågan många ställer sig är kanske varför AIK vill ha honom? Kortsiktigt är det positivt för Almtuna. Man blir av med truppens kanske dyraste spelare som underpresterat under stora delar av säsongen.

Å andra sidan har man pratat om att ha tålamod med honom och hans kontrakt sträckte sig över ytterligare två säsonger. Känslan är att Ekarv själv ville bort och när AIK visade intresse tog både han och Almtuna chansen. Ibland fungerar det bara inte, hur lovande det än kan se ut på förhand. Tråkigt tycker undertecknad då jag spelat med Ekarv och sett vilka fantastiska kvalitéer som finns i den kroppen.

Jag skulle inte bli förvånad om Ekarv gör succé i höst och man får skriva "vilken jättetabbe av Almtuna!" Men efterklok kan ju alla vara.

Jag såg verkligen framför mig hur han skulle bli den där förstacentern att bygga laget kring. Mindre än ett år senare lämnar Ekarv istället Almtuna utan att ha levt upp till någons förväntningar. Så fel man kan ha!

Tillbaka till AIK: Stockholmarna måste ha vaskat fram lite pengar (gjorde sig av med floppen Robin Dahlström) och långsiktigt kan Ekarv vara ett riktigt fynd. Till nästa säsong kan man naturligtvis få stor nytta av Ekarv som garanterat kommer bli bättre än han varit under sejouren i Almtuna. Men vilken roll ska han få nu i Hockeyallsvenskans hetaste lag? Plockas han in som någon form av reserv-joker?

 

Hoppsan, vad långrandig jag blev. Kommentarerna om nyförvärven får därmed komma senare under dagen!

 

Till sist: Att släppa spelare till klubbar som konkurrerar om samma tabellplaceringar är förstås känsligt. Men här måste man förstås se det från fall till fall - i dessa fall ser jag inget problem med det då båda spelarna faktiskt varit dåliga och inte borde vara några större hot mot just Almtuna. Men visst, det sänder lite luriga signaler till hockeysverige.

 

//Martin

 

 

Spelarbetyg: Oskarshamn–Almtuna 1-4

Almtuna vinner fullt rättvist. Total dominans i första perioden från de röd-vita, men trots 2-11 i skott ledde Oskarshamn med 1-0.

Det skulle vända, även om Almtuna brände en väldig massa fina chanser MITT i slottet framför mycket dukige Ragnewall i IKO-målet.

Den retroaktiva och välförtjänta utdelningen kom i de två avslutande perioderna. Tre mål i power play, dessutom! Inte illa när man tänker tillbaka på höstens tragiska PP-statistik. Tre mål som gav tre oerhört tunga poäng att ta med i bussen hem till Uppsala inför de sista sju matcherna.

EXTRA! Erik Flood, back från Mora, klar för Almtuna under kvällen.

 

Målvakter
24. Jonas Johansson – 4
39. George Sörensen – båsöppnare

Förstafemman

16. Linus Rotbakken – 3
66. Gustav Lindström – 2
36. Emil Larsson – 4
90. Daniel Ljunggren – 3
94. Sebastian Hartmann – 4

Andrafemman
5. Per Svensson – 1
47. Eric Norin – 4
19. William Quist – 3
81. Mathias Trettenes – 2
80. Linus Sandin - 4

Tredjefemman
23. Adam Deutsch – 2
57. Marcus Oskarsson – 2
9. Marcus Fornell – 3
10. Albin Lundin – 2
51. Erik Santesson – 3


Fjärdefemman
17. Oscar Milton – 2
15. Victor Rollin-Carlsson – 3
49. Sebastian Selin – 2

 

Betygsskala

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = För bra för Hockeyallsvenskan

 

//Martin

Ekarv till AIK – och AIK-back till Almtuna?

Victor Ekarv är inte med i truppen i Almtunas pågående match mot Oskarshamn. 

Enligt mrmardhawk.se är han klar för AIK, klubben som han gjorde dundersuccé i innan han värvades till Luleå.

Han har floppat i Almtuna så att man skulle släppa honom är tänkbart, men jag är ändå förvånad. Trivs han inte i klubben eller har man inte något tålamod med den unge, i Almtuna fostrad, centern?

Den stora frågan: Almtuna har enligt samma källa och mrmadhawk.se gjort klart med Väsbys forward Lubomir Fetkovic. Därför frågade jag sportchef Tobias Pehrsson via sms om det om Almtuna får en back i utbyte mot Ekarv.

Svaret var ganska kryptiskt, men han svarade att "man jobbar på en lösning". Inte omöjligt att det blir ytterligare en ny spelare innan "deadline day" är över, alltså!

 

//Martin

Almtunabacken lämnar för seriekonkurrent

Wilhelm Westlund bryter sitt kontrakt med Almtuna för spel med Timrå.

Så här skriver Timrå på sin hemsida:

- Skadesituationen ser ju ut som den gör och därför så har vi letat efter en spelare att stärka upp även backuppsättningen inför fortsättningen av serien. Det känns väldigt bra att kunna plocka in Wilhelm som är en spelande back som kommer att förstärka och bredda våran backsida. Vi tror att han kommer att passa bra in i vårat spel och är nöjda över att komma överrens med Almtuna om en lösning.

 

Nja, tyvärr Timrå. Som han spelat i Almtuna är det ingen försträkning ni får. Mitt bestående intryck av Westlund är att han varken tillfört defensivt eller offensivt sedan han kom till Almtuna från Djurgården i höstas. Placeringssäkerheten är bra och han spelar relativt riskfritt. Men Westlunds spel med puck har ofta varit en besvikelse i min bok. Uppspelen har varit riktigt dåliga många gånger och han har inte heller bidragit med egentligen något alls i anfallszonen. Men visst, försvarsmässigt gör han inte bort sig!

I dag onsdag är sista dagen för övergångar i svensk hockey. 24.00 blir det alltså transferstopp.

Nu återstår att se om Almtuna har någon annan back på ingång eller släpper Westlund för att lätta på lönekostnaderna.

19.00 släpps pucken i den så viktiga matchen mot Oskarshamn på bortaplan. Skulle Almtuna förstärka laget blir det antagligen officiellt efter matchen för att inte störa förberedelserna.

 

//Martin

Därför går Almtuna till Playoff

Ja, jag vet att det heter Slutspelsserien, serien som lag placerade 3 till 8 ska spela när grundserien är över. Precis som förra året. Men precis som förra året känns "Slutspelsserien" vilseledande och fel på något sätt. Jag föredrar playoff, men det handlar nog mer om det hette så tidigare när upplägget var annorlunda. Båda benämningarna är ju märkliga, egentligen.

Nåväl.

Varför går då Almtuna vidare? Laget har ju tre raka förluster och har underpresterat i majoriteten av matcherna (åtminstone resultatmässigt)?

Först och främst hänvisar jag till unt.se/sport där ni kan hitta hela mitt "så-går-det-tips", där undertecknad presenterar utgångsläge och sluttabell.

Där nämner jag att Almtuna kommer att ha de avgörande två sista, gastkramande mötena med Vita Hästen och Modo på hemmaplan. Och just att spela hemma väger till Almtunas fördel, även jag inte tror laget tar full pott i de två matcherna.

Men det hänger på en skör tråd: Ludwig Blomstrands (eventuella) comeback och Jonas Johanssons målvaktsspel. Blomstrand behöver komma in och bidra med några mål och tunga tacklingar (OBS Ludde: stressa inte). Man kan inte förlita sig på att förstakedjan ska leverera i varje match.

Jonas Johansson måste visa att han är bäst när det gäller och rädda de där extra skotten. Precis som han gjorde i höstas. George Sörensen är en joker att kasta om inte Johansson lyfter sig de närmaste matcherna, men jag tror ledarstaben med målvaktstränaren Henrik Törmä i spetsen har en mycket större tro på Johansson i detta skede. Utifrån verkar den stora men unga målvakten dessutom ha ett mycket starkt psyke. En mental mognad, typ.

Eller kan Gustav Lindström kliva in i laget efter succén i landslaget och fortsätta ösa in poäng från blålinjen? Kanske skjuta några poäng till Almtuna med hjälp av sitt enorma självförtroende efter massa poäng i småkronornas powerplay?

 

Ja, det enda vi vet är att det blir tajt och Almtuna måste vända trenden snarast. Helst imorgon mot Oskarshamn borta.

 

//Martin

Bloggare: Martin Nilsson Ålder: 24 Gör: Studerar Medie- och kommunikationsvetenskap Bor: Uppsala Mejl: martin.nilsson@unt.se


Twitter: @martinnilssons  

Header Torget

Sport I dag