• fredag 17 november 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Nya talangfabriken finns i Uppsala Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Martin Nilsson

Rinkside

Rinkside är hockeybloggen som håller dig uppdaterad om ishockeyn i Uppland. Uppsalas bästa hockeylag Almtuna och Hockeyallsvenskan hårdbevakas, men även andra lokala lag och spelare uppmärksammas på Rinkside. Skribent på Rinkside är Martin Nilsson, vars hockeybakgrund är spel i Almtuna, Enköping och Wings.

Kommentera gärna inläggen på facebook eller skicka tips till Rinkside!

Detta är en blogg utanför UNT:s utgivaransvar.

Spelarbetyg: Almtuna–Tingsryd

Nu är det motigt för Almtuna som faller för fjärde matchen i följd.

Tingsryds seger med 4-1 speglar inte matchen över huvud taget - Uppsalagänget borde ha tagit hem tre poäng i kväll och det var likaläge 1-1 bara några minuter från slutet. De två sista målen i öppen kasse för TAIF.

Målvakter

30 Arvid Ljung – 2

38 Oscar Fröberg – båsöppnare

Förstafemman

2 Albin Carlson – 2

82 Jonathan Léman – 2

97 David Vallorani – 2

90 Daniel Ljunggren – 2

19 William Quist – 2

Andrafemman

5 Per Svensson – 3

16 Linus Rotbakken – 2

9 Luke Pither – 1

18 Jacob Svensson – 2

17 Oscar Milton – 3

Tredjefemman

66 Gustav Lindström – 3

71 Jacob Ragnarsson – 3

58 Fredrik Forsberg – 1

33 Albin Lundin – 3

10 Ludvig Nilsson – 4

Fjärdefemman

76 Erik Flood – på bänken

21 Lucas Sandström – 3

15 Victor Rollin-Carlsson – 2

80 John Dahlström – 1

Extraspelare

91 Christian Blomqvist – på bänken

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin

 

Nya talangfabriken finns i Uppsala

Så här i väntan på att Sverige ska kliva in på San Siro och säkra den där VM-platsen mot Italien passar det bra att dämpa nervositeten framför TV:n med hockeyallsvenskan och Västervik-Almtuna.

Och glädjas åt Almtunas fina juniorverksamhet som verkligen blev tydlig i kväll. Någon minut in i matchen twittrade undertecknad följande:

 

Ett backpar med Gustav Lindström och Jacob Ragnarsson är vi som följer Almtuna ganska vana vid nu. 

Men att de spelar med Ludvig Wallin - Jacob Svensson - Oscar Pentler i en kedja framför sig måste kännas otroligt speciellt även för grabbarna själva. 

Och Martin Gudmundsson i båset naturligtvis, som följt dessa 18- och 19-åringar i flera år nu genom Almtunas ungdoms- och juniorlag.

Får passa på att rikta ett lite sent grattis till Jacob Svensson som levererade sina första poäng när han debuterade i juniorkronorna förra veckan. Bara en sån sak - och då har jag inte ens nämnt Filip Andersson. Ytterligare en spelare född 1999 som spelar i backpar med Almtunas kapten Per Svensson i kväll.

Det ska sägas att flera skadori Almtuna ligger bakom denna flod av juniorer i dagens laguppställning - men tränarduon gör ändå ett aktivt val i att spela dessa ynglingar i stället för att hämta hem utlånade spelare eller låna från SHL.

Nu sket det sig visserligen för Ludvig Wallin när han fick chansen i powerplay i första perioden (Västervik leder med 1-0 efter mål på straff i boxplay). Men men - han får förtroendet där av en andledning. För att kvalitet finns.

 

Så, till sist: Grymt jobbat alla inblandade ledare i klubben! Grymt kul att se hur junisarna hanterar ansvaret framöver.

 

//Martin

Almtunas blytunga facit: nio raka torsk

Almtunas damer fick en drömstart på säsongen när laget nollade SDE på hemmaplan och vann med 4-0.

Sedan har det sannerligen gått åt pipsvängen.

Det unga Uppsalagänget är nu uppe i nio raka förluster efter söndagens 7-2-torsk mot bottenlaget Kallhäll.

Om Almtuna varit nära att vinna någon match? Nja. Efter den där nollan i första matchen har Ais släppt in 67 mål på nio matcher, alltså ett snitt på sju baklängesmål per match.

 

Den 25:e oktober var jag på plats när Almtuna förlorade mot Södertälje med 7-2 i Gränbyhallen. Så här lät intervjun med tränaren Tom Holén efter matchen:

Vad är det som inte fungerar för er, tycker du?

– Det är väl en inställningsfråga just nu. De vill inte jobba riktigt, allihopa. Det är svårt att spela när det är några som vill och några som inte vill.

Det sitter mer i huvudet än i spelarnas skicklighet?

– Ja, för kvaliteten den finns. Det är jag helt övertygad om. Det gäller bara att få ut det på isen, att visa attityd och inställning. Det är viljan att vinna som saknas just nu.

Målet inför säsongen var väl att åtminstone komma på övre halvan av tabellen. Känns det realistiskt nu?

– Ja om man får till det här med inställningen, att de kämpar för varandra och så vidare så är det fullt möjligt. Det är jag fullt övertygad om.

 

- - - 

 

Nja, Holén, det där snacket om vilja håller inte riktigt. Det är ganska tydligt att laget helt enkelt är för dåligt, med en målskillnad på 16-67 senaste nio matcherna. I den östra regionens lägsta division, dessutom.

Nu får vi hålla tummarna för att Almtuna kan lyfta in ett par spelare som kan vända på trenden. För sådana här resultat från Uppsalalaget är varken kul för staden, klubben eller serien.

 

//Martin

Tobbes torsdagstankar: Systemfel i svensk hockey?

Tobias Pehrsson är tillbaka med sina torsdagstankar efter en hektisk helg i Göteborg.
Den gångna veckan och helgen gick TV-puckens slutspel, en gammal anrik och traditionsstark turnering. Med djupa rötter i den svenska ishockeyn. Ibland en starkt ifrågasatt turnering med dess effekter på unga spelare. En turnering där agenter är på plats för att identifiera spelare inför 1:a januari de år dem fyller 16 år. En tidpunkt då agenter får börja kontakta och signa spelare, för att få företräda dem in i deras framtida ishockeysatsning.

TV-pucken är även en turnering där alla elitklubbar närvarar med scouter för att se över ålderskullen med rekrytering inför Hockeygymnasierna och deras Juniorlag. En turnering som sänds i Sveriges television och framtida stjärnor kan börja växa fram. En del spelare tar sig hela vägen, landslag, SHL och slutligen NHL. Vissa spelare tappar intresset och satsningen för ishockey uteblir, vilken blir en början på en ny satsning inom annan bransch.TV-pucken arrangerades i Göteborg, här en vy från mitt hotellrum. TV-pucken spelades på fyra spelorter och från kvartsfinalerna samlades styrkorna i Frölundaborg där vi fick uppleva en unik TV-puck med oerhört moget spel för att vara 15-åriga spelare som kommer fylla 16 och gå in i Juniorishockeyn i Svensk Ishockey.

När vi försöker lägga ihop alla pusselbitar kring denna TV-pucksaktivitet med alla resonemang kring den kan vi konstatera att ca 500 spelare och 100 ledare för den angivna ålderskullen får förbereda sig inför nästa steg i sin utveckling. De får uppleva en inramning som de sällan upplevt tidigare, en nivå på tävlingen/matchen som de inte tidigare stött på. En inramning fullt av glädje, där föräldrar lever sig in i tävlingen, ledare och spelare som lever sig in i tävlingen och fullt av känslor skapas. Känslor som blir minnen, minnen som blir sagor att återberätta, berättelser som går i arv. Historia skapas, traditionen stärks och vem som vann eller förlorade glöms bort. Men känslan, upplevelsen och hörsägen lever vidare.Slutspelet på väg att börja i Frölundaborg. Fyllt av människor, engagerade föräldrar, domare som satsar på sin karriär med coacher på läktaren, tränare som strävar efter att utveckla ungdomar, spelare som drömmer om sin framtid som ishockeyspelare. Optimismen och framtidstron samlas under en och samma ögonblick.

Vem bryr sig om vinsten, när det finns andra värden som värderas högre. Det sägs att spelare slutar om de inte kommer med i TV-pucken?! Vilket kvalificerat skitsnack och vilken efterkonstruktion. Ingen slutar pga TV-pucken. Om så fallet är, ja då är inte kärleken till sporten tillräckligt stor. Inte heller är känslan av tillhörighet och samhörighet med andra kompisar i ett gemensamt intresse ishockey tillräcklig. Och om inte den genuina kärleken finns till det man gör, då slutar man förr eller senare iaf. Detta oavsett om det gäller Dig som arbetar på en arbetsplats eller Dig som idrottsutövare på inom en utvald idrott. En glad filur, som sammanfattar och paketerar ihop allt efterarbete av TV-pucken 2017. Spelare att följa inför framtiden analyseras och dokumenteras utifrån ett landslagsperspektiv. Men tanken slår mig, vad är vår primära drivkraft, att bli bra eller må bra? Eller mår vi bra – om vi presterar bra? Eller presterar vi bra – om vi mår bra?

Vi tenderar att göra det vi älskar och finner mening av, känner vi mening av att studera och det som studierna i sig kan leda till – ja då väljer vi det. Känner vi för att träna och de effekter som de genererar – ja då väljer vi det. Vi alla tenderar att göra det vi känner för. Och finns inte känslan i det vi gör – ja då undviker vi det obehagliga för att uppnå det behagliga.

Ishockeyn beskrivs av många som den roligaste sporten de provat, trots det slutar många med ishockeyn i åldern 15-16 år.

Varför? Det finns klubbar som bedriver elitverksamhet för dem som vill det. Det finns klubbar som bedriver breddverksamhet för dem som vill det. Vad är det som händer under resans gång som framkallar detta? Har vi systemfel i Svensk ishockey? Nu öppnade jag upp för en lång diskussion, som vi tyvärr inte hinner fortsätta utveckla i detta inlägg. Men det ger en öppning för en fortsättning till kommande veckas ”Torsdagstankar…”

”Människan offrar hälsan för att tjäna pengar, sedan offrar hen pengar för att få tillbaka hälsan. Hen är så angelägen om sin framtid att hen inte njuter av nuet. Följden blir att hen inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hen lever som om hen aldrig ska dö och så dör hen utan att någonsin ha levt ”

Njut!


Vänliga Hälsningar/TOBIAS PEHRSSON

Spelarbetyg: Almtuna–Timrå

En kanoninsats - förmodligen säsongens bästa - från Almtuna ger tre poäng mot seriens i särklass bästa lag.

5-3 slutar en match i vilken Almtuna visade upp den där effektiveten som saknats ett tag, genom att bjuda på flera vackra mål.

Målvakter

38 Oscar Fröberg – 3

30 Arvid Ljung – båsöppnare

Förstafemman

5 Per Svensson – 4

76 Erik Flood – 3

97 David Vallorani – 3

20 Oscar Pentler – 2

21 Lucas Sandström – 2

Andrafemman

16 Linus Rotbakken – 2

71 Jacob Ragnarsson – 3

19 William Quist – 2

90 Daniel Ljunggren – 3

80 John Dahlström – 2

Tredjefemman

2 Albin Carlson – 2

82 Jonathan Léman – 2

58 Fredrik Forsberg – 4

33 Albin Lundin – 4

10 Ludvig Nilsson – 4

Fjärdekedjan

17 Oscar Milton – 3

15 Victor Rollin-Carlsson – 2

92 Ludvig Wallin – 2

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin

Almtunafostrade SHL-spelaren till Modo

Han har spelat 167 matcher med Almtuna i hockeyallsvenskan men lämnade Uppsala för Karlskrona och SHL-spel 2015.

Uppsalakillen Victor Aronsson - som hunnit samla på sig 78 SHL-matcher - lånas nu ut till Almtunas seriekonkurrent Modo Hockey.

En bra lösning för oss att låna Aronsson när vi spelar två matcher under landslagsuppehållet och har många spelare borta, säger Modos sportchef Micke Sundlöv till klubbens hemsida.

Almtunafostrade Aronsson har fått mycket begränsad speltid i KHK under hösten och bara varit ombytt i fem matcher.

Om Almtuna varit intresserat av att låna hem Aronsson är i dagsläget oklart.

 

//Martin

VIDEO: Tre poäng på 12 matcher - tränaren om krisläget

Bloggen var i dag på plats i Märsta och Pinbackshallen och fick se Wings extremt tunga säsong bli än tyngre.

Topplaget Visby vann med 4-1, vilket innebär att Wings nu förlorat 11 av 12 matcher i hockeyettan. Därför blev det ett långt snack med Wings tränare om varför det blivit på detta viset. Riskerar de att åka ur?

 

 

 

//Martin

Spelarbetyg: AIK–Almtuna

Almtuna tar tre oerhört sköna poäng i en oerhört dålig hockeymatch. Bortalaget var det minst usla och bryter en fyra matcher lång förlustsvit genom en 2-1-seger. 

I bloggens senaste inlägg kunde ni läsa att Almtuna borde testa underpresterande kanadensaren Luke Pither som center i stället för ytterforward.

Hur Almtunas nya förstakedja såg ut mot AIK kan du se sedan - och Pither levererade direkt genom att sätta 2-0 i första perioden. Lite kul, visst?

Målvakter

30 Arvid Ljung – 4

38 Oscar Fröberg – båsöppnare

Förstafemman

5 Per Svensson – 3

76 Erik Flood – 1

97 David Vallorani – 1

9 Luke Pither – 3

21 Lucas Sandström – 3

Andrafemman

16 Linus Rotbakken – 2

71 Jacob Ragnarsson – 4

19 William Quist – 2

90 Daniel Ljunggren – 2

80 John Dahlström – 2

Tredjefemman

2 Albin Carlson – 2

82 Jonathan Léman – 3

10 Ludwig Nilsson – 3

18 Jacob Svensson – 2

58 Fredrik Forsberg – 2

Fjärdefemman

66 Gustav Lindström – på bänken

17 Oscar Milton – 2

15 Victor Rollin-Carlsson – 3

92 Ludwig Wallin – 2

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin

Dags att skicka hem kanadensarna?

Ja, för det liknar mer och mer som att vi tyvärr får konstatera att Almtunas två spetsvärvningar från Kanada inte håller måttet.

  • Luke Pither är den främsta floppen sett till varför han hämtades in. Han skapar stundtals en del chanser, visst. Men uteblir poängen räcker det inte att säga "men han jobbar hårt". Han har producerat två mål och tre assist på 13 matcher - varav ett av målen var i öppen kasse. Spelar helt utan självförtroende.
  • David Vallorani är i mångt och mycket ganska underhållande att titta på, men även här måste jag säga använda ordet flopp. Ett mål och fem assist har det blivit från en spelare som absolut inte bidrar defensivt heller. Läckra passningar är inte tillräckligt för Vallorani som varit en mästare på att missa öppna målchanser. Ser väldigt frustrerad ut på isen.

Jag tänker inte såga Almtunas scouting - jag hyllade ju själv dessa två importer efter att ha sett dem i den första träningsmatchen mot Djurgården. De berättade direkt efter matchen att de var väldigt väl förberedda efter en hel del isträning hemma Kanada. Låg de rent av före övriga spelare i augusti och har sedan blivit ikapp- och omkörda?

Nåväl, undertecknad bör sågas för det utlåtandet. Men det bjuder jag på!

Hur många chanser till bör de få?

Vad jag kan minnas har de fått stort förtroende i alla matcher hittills och haft givna platser i Almtunas powerplay, vilket gjort att förutsättningarna att peta in några puckar i var definitivt funnits där.

Forwardsansvarige tränaren Martin Gudmundsson har satsat hårt på att de ska fungera med en lirare som Daniel Ljunggren som center. Det känns fortfarande givet att spela Pither och Vallorani tillsammans då de knappast blivit bättre när de separerats.

Ge kanadensarna en sista chans att göra det de är här för: leverera, genom att testa Luke Pither som center. Han har spelat center tidigare så det måste väl vara värt ett försök? Spela dem tillsammans med Ludvig Nilsson, som enligt mig gör det mesta rätt just nu, på en vinge.

Händer inget måste ledningen agera. Conny Strömberg finns ju på marknaden...

 

Tobbes torsdagstankar utgår denna vecka då Pehrsson har fullt upp på TV-pucken i Göteborg. Tobias låter hälsa: "Nästa torsdag kommer ett längre inlägg med summering av Hela TV-pucken😀👍".

 

//Martin

Gimotalangen på topplista inför NHL-draften

Rasmus Dahlin kommer att gå etta i NHL-draften 2018, inget snack om saken.

Men det finns faktiskt en kille från Uppland som är lik honom både till namnet och spelstilen, som har chansen att gå i förstarundan även han.

Rasmus Sandin, som ju dykt upp flera gånger här på bloggen tidigare, skulle man kanske kunna kalla en "Dahlin light".

Gimofostrade Sandin - som lämnade Sverige och Rögle för spel i kanadensiska Soo Greyhounds i juniorligan OHL för bara ett par veckor sedan - finns med på en purfärsk ranking inför NHL-draften nästa sommar.

På Sportsnets topplistasom givetvis toppas av Dahlin, återfinns Sandin på en imponerande 30:e placering. Den offensive backen från Gimo Hockey (även spelat i Almtuna) är så klart inte lika spektakulär som Dahlin, men faktumet att båda är leftare, älskar att ha pucken vid bladet och ta den genom mittzonen gör det lite lustigt att de även har så pass lika namn.

Motiveringen för Sandins 30:e plats: "Smart, smooth skater who can jump-start an offence from his own zone in transition".

Hela listan finns här.

 

//Martin

 

Spelarbetyg: Almtuna–Pantern

Pantern måste älska Almtuna och Uppsala. Nionde segern på tio matcher sedan skåningarna gick upp hockeyallsvenskan kom i kväll: 3-1 skrivs slutresultat till.

Målvakter

38 Oscar Fröberg – 3

30 Arvid Ljung – båsöppnare

Förstafemman

2 Albin Carlson – 2

82 Jonathan Léman – 2

97 David Vallorani – 1

90 Daniel Ljunggren – 2

19 William Quist – 2

Andrafemman

16 Linus Rotbakken – 3

76 Erik Flood – 1

17 Lucas Sandström – 2

18 Jacob Svensson – 1

9 Luke Pither – 2

Tredjefemman

5 Per Svensson – 2

71 Jacob Ragnarsson – 2

58 Fredrik Forsberg – 2

33 Albin Lundin – 2

10 Ludwig Nilsson – 3

Fjärdefemman

80 John Dahlström – 2

20 Oscar Pentler –2

17 Oscar Milton – 3

Extra: 91 Christian Blomqvist – på bänken

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin

 

Tobbes torsdagstankar - intervju: "150 procent som gäller"

Denna vecka får du ta del av Tobias Pehrssons torsdagstankar i form av en intervju.

Efter att i våras blivit förbundskapten för Sveriges team 16-landslag har Pehrsson nu fått ett utökat ansvar inom förbundet. Bloggen ville förstås veta mer om vad uppdragen innefattar - här kommer svaren!

Utöver jobbet som U16-förbundskapten är du nu ansvarig för spelarutveckling på svenska ishockeyförbundets utvecklings- och landslagsavdelning. Försök sammanfatta vad du gör om dagarna, om möjligt?

- Det är arbete på bred front men fokus ligger på scouting, urval, talangutveckling utefter den årsplan vi har med landslaget. Fokus på urvalsprocessen av spelare med utvecklingscamper på elva olika orter, regionsläger på fyra orter och ett så kallat elitläger med 34 spelare, som därefter blir ett landslag.

- Det gäller att se mycket hockey. Seriematcher, turneringar, TV-pucken och SM-slutspel för U16 och J18. Sedan följa upp alla spelare som är aktuella och skapa individuella spelarprofiler på alla aktuella spelare för att tydliggöra deras egen utveckling mot internationell nivå.

Men i jobbet som spelarutvecklingsansvarig, ansvarar du över spelare i alla åldrar?

- Jag jobbar i ett team med alla förbundskaptener och hockeykonsulenter. Tillsammans utvecklar vi den övergripande talangutvecklingsplanen. Landslagscamperna från U15 till Team 18 är så klart en viktig del. 

- Även att kommunicera om spelarutveckling till omvärlden för att sända signaler om vart vi är och vart vi är på väg. Det gäller att få ihop en helhet med utbildning av spelare och även ledare, så man är väl lite ”spindeln i nätet”.

Du är heltidsanställd, ungefär hur mycket tid lägger du på de olika delarna?

-  Precis som alla vi som jobbar inom idrott och hockey så är det 150 procent som gäller. Skämt åsido, ibland räcker inte tiden till för allt här i livet som vi måste göra så det gäller att prioritera. I vissa perioder måste jag prioritera landslagsverksamhet, andra perioder prioritera utvecklingsfrågor med innehåll i alla våra camper.

- Allt handlar om att prioritera rätt sak i rätt tid. Där har jag mycket hjälp av dels Uffe Lundberg men även av de andra kollegorna. Där känner jag mig väldigt trygg.

Du tar över jobbet efter Uffe Lundberg (som tog över tränarsysslan i Södertälje), kommer du att få göra ”din grej” fullt ut eller bygga vidare på hans arbete?

- Jag kommer först och främst att ta efter det fina arbetet som han har gjort. Att värna om det och förädla det. Sedan med tiden se vilka ytterligare utvecklingsmöjligheter vi har med spelarutbildningsmaterial och landslagsverksamhet. Det viktigaste är nog att jobba ihop i ett Team, tillsammans med alla andra kollegor på förbundet.

Hur ser samarbetet ut med de andra förbundskaptenerna?

- Jag har en kontinuerlig dialog främst med närliggande landslag som Team 17 och 18, när vi scoutar spelare, bedriver landslagsläger med mera. Men givetvis en dialog med alla förbundskaptener.

- Vi får inte bli nöjda och slå oss till ro, vi måste utmana oss själva och vilja bli bättre, att hela tiden ta små steg framåt. För att lyckas med det måsta alla vi förbundskaptener lära oss av varandra och diskutera spelarutveckling, annars står vi bara och stampar.

 

Rinkside tackar Tobbe för pratstunden och ser redan fram emot nästa veckas torsdagstankar!

 

 //Martin

 

VIDEO: Så firade Iron derbysegern

Iron vann ett jämnt och spännande Upplandsderby mot Gimo i går med 4-2. 

Undertecknad var på plats och direktrapporterade samt skrev referat med kommentarer.

Så här såg det ut när Iron fick göra en "omtagning" av sin segersång i omklädningsrummet innan det blev rejält drag!

 

 

//Martin

Spelarbetyg: Almtuna–Södertälje

Om du hunnit läsa mitt senaste inlägg och såg matchen i kväll kanske du kanske hunnit tänka på samma ord: JINX!

Jumbon SSK nollar Almtuna och vinner orättvist med 2-0 efter en mycket bra insats av den från Ais dumpade Sörensen i bortamålet.

Målvakter

30 Arvid Ljung – 1

38 Oscar Fröberg – båsöppnare

Förstafemman

5 Per Svensson – 2

71 Jacob Ragnarsson – 3

97 David Vallorani – 2

90 Daniel Ljunggren – 3

9 Luke Pither – 2

Andrafemman

76 Erik Flood – 2

16 Linus Rotbakken – 2

21 Lucas Sandström – 1

15 Victor Rollin-Carlsson – 2

19 William Quist – 2

Tredjefemman

82 Jonathan Léman – 2

2 Albin Carlsson – 2

58 Fredrik Forsberg – 3

33 Albin Lundin – 2

10 Ludwig Nilsson – 3

Fjärdefemman

47 Filip Andersson – på bänken

80 John Dahlström – 2

18 Jacob Svensson – 3

17 Oscar Milton – 3

Extraspelare:

91 Christian Blomqvist – spelade för lite.

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin

Bloggare: Martin Nilsson Ålder: 24 Gör: Studerar medie- och kommunikationsvetenskap Bor: Uppsala Mejl: martin.nilsson@unt.se


Twitter: @martinnilssons  

Sport I dag