Logga in
Logga ut
Vemod blandat med lättnad och lycka OS-bloggen OS-bloggen
Vädersponsor:

Martin Nilsson

Rinkside

Rinkside är hockeybloggen som håller dig uppdaterad om ishockeyn i Uppland. Uppsalas bästa hockeylag Almtuna och Hockeyallsvenskan hårdbevakas, men även andra lokala lag och spelare uppmärksammas på Rinkside. Skribent på Rinkside är Martin Nilsson, vars hockeybakgrund är spel i Almtuna, Enköping och Wings.

Kommentera gärna inläggen på facebook eller skicka tips till Rinkside!

Detta är en blogg utanför UNT:s utgivaransvar.

VIDEO: Så firade Iron derbysegern

Iron vann ett jämnt och spännande Upplandsderby mot Gimo i går med 4-2. 

Undertecknad var på plats och direktrapporterade samt skrev referat med kommentarer.

Så här såg det ut när Iron fick göra en "omtagning" av sin segersång i omklädningsrummet innan det blev rejält drag!

 

 

//Martin

Dundersuccén i Vegas fortsätter: "Som en enda stor fest"

Karlsson, Karlsson, världens bästa Karlsson...

William Karlsson. Den Wingsfostrade, 25-årige Märstasonen är fortsatt ostoppbar i NHL. Det är verkligen ofattbart - i somras dumpades han av Columbus Blue Jackets och hamnade i det nystartade Las Vegas Golden Knights.

61 omgångar senare ser NHL:s skytteliga ut så här: 

33 mål, 22 assist och dessutom BÄST plus/minus i hela ligan. Karlsson har lett sitt Golden Knights till ledning i den västa konferensen (tvåa totalt) - inför säsongen tippades laget i den absoluta botten.

 

Undertecknad ville veta mer om vad som verkligen sker där borta i Amerikat och Las Vegas. William Karlssons barndomsvän Filip Andreasson är just nu på en av flera resor till Vegas under säsongen för att följa det otroliga genombrottet.

Tjena Filip, berätta hur det är att följa sin barndomsväns galna succésaga på plats i Vegas?

- Det har varit grymt roligt, det var inte många inklusive mig själv som trodde han skulle göra 33 mål. Jag har alltid vetat att han haft det lilla extra i sig och att det handlade om förtroende och istid. I år har han fått båda och resultatet har varit imponerande. Tycker han växer mer och mer för varje match, berättar Andreasson.

Du har sett många av Karlssons mål på plats i T-mobile Arena i Vegas. Kan du beskriva känslan?

- Jadu, hur ska man beskriva den? Jag sa till Jacob (Allert, barndomsvän) sist han var här att "det går inte att beskriva hur det är i T-mobile arena". Han förstod exakt vad jag menade. Allt är som en enda stor fest och atmosfären är helt fenomenal. Minns första gången jag var här i oktober då gick 1/10 med Karlsson tröjor, nu några månader senare är det svårt att se någon utan hans namn på ryggen och det bidrar verkligen till atmosfären kring honom när han gör något.

 

Barndomsvännerna Filip Andresson (tvåa från vänster) och William Karlsson (till höger) under ett casino-besök i Las Vegas. Foto: @fandreasson på Instagram

 

Få förknippar ju Vegas med hockey, märker man av intresset även ute på stan?

- Det snackas i princip bara hockey på stan just nu, hela staden kokar. Det kostar runt 140 dollar att få en biljett på övre etage vilket bara det säger något. Alla är i extas och folk som inte var intresserade har helt plötsligt blivit helt hockeytokiga, det har inte varit en match jag besökt som inte varit fullsatt och ett sjukt jävla tryck.

Och att röra sig på gatorna med Karlsson, det måste vara speciellt?

- Ja, är man är ute och gör civila saker så självklart känner folk igen honom och det kommer mer än ofta fram folk som vill berätta om deras uppskattning.

- Och gärna fråga efter autograf och bild. Staden är väldigt mån om spelarna och de blir väldigt bra omhändertagna.

 

Tack Filip för att du delade med dig av "på plats-känslan" från tillvaron med säsongens svensk i NHL (vilka ord att få skriva!).

 

//Martin

FÖRNEDRINGEN

0-9.

Noll-nio.

Almtuna-Leksand.

En helt galen kväll i Gränbyhallen. Galet kul för leksingarna och galet värdelös för almtunaiterna. Jag har svårt att ta in vad jag nyss bevittnat. Publiken var i chocktillstånd och med 0-6 på tavlan inför sista perioden valde många att gå hem medan leksandsfansen dansade till varje ton som spelades i högtalarna.

"Aldrig varit om något liknande resultat förut", sade Leksands Olle Alsing efter matchen.

Den första perioden var faktiskt riktigt jämn. Det kunde ha varit Almtunaledning efter 20 minuter men i stället fick gästerna en 2-0-ledning att bygga vidare på. 

Och som dalmasarna byggde vidare. Från starten av andra perioden var Leksand starkare, snabbare och smartare. Och klasspelarna visade klass.

Det slutade alltså i hela 9-0. Mellan två som det bara skilde tio poäng mellan lagen innan matchen.

Almtuna föll igenom totalt någonstans vid 5-0-målet halvvägs in i matchen. Att det unga Uppsalagänget skulle falla igenom förr eller senare var inget konstigt.

Men på det här sättet? Nej, det kunde nog ingen ana. Hur hämtar sig laget efter detta?

 

//Martin

Så slutade superdramat för de uppländska juniorlagen

Förutsättningarna inför avslutningen av J20 Elit Östra - där Almtunas äldsta juniorer huserar - var hyperintressanta inför avgörandet på måndagskvällen.

För första gången på fem år var Almtuna på väg att missa att sluta på någon av topp tre-platserna. För att få spela vidare efter grundserien och kunna drömma vidare om avancemang till Sveriges högsta juniorserie J20 Superelit krävdes minst en topp fyra-placering, och i sista matchen stod det mellan:

- 3. Almtuna (65 poäng)

- 4. Huddinge (63 p)

- 4. Wings (63 p)

I den dramatiska sista omgången gästades Almtuna av Huddinge medan Wings mötte jättejumbon Tumba.

Det skulle alltså avgöras i Gränbyhallen - och vilken spänning det bjöds på i Gränbyhallen

Likaläge 1-1 med 11 minuter kvar och ett Huddinge som var tvunget att ta hem de tre poängen då Wings planenligt vunnit mot Tumba. Då klev Almtunas Even Engjom fram och sköt matchavgörande 2-1, framspelad av Washington-draftade Kristian Röykås-Marthinsen.

Den norske jättetalangen Röykås-Marthinsen fastställde sedan slutresultatet till 3-1 och Almtuna slutar därmed trea i J20 Elit Östra.

Nu får alltså både Almtuna och Wings förbereda sig för playoff-spel. Kul för hockey-Uppland. Kanske kan något av lagen skrälla i jakten på Superelit?

 

//Martin

FIASKO

Nio trepoängare på 34 matcher. Det blev facit för Wings HC Arlandas säsong i Hockeyettan 2017-2018.

Ett fiasko. Den domen kan nog ingen protestera mot - och nu väntar negativt kval.

För en vecka sedan, med två matcher kvar, hade Märstalaget allt i egna händer. Tre poäng över de två matcherna hade räckt för att slippa ett ångestfyllt kval för att hålla sig kvar i landets tredje högsta division.

Efter gårdagens avgörande förlust mot hemma Sollentuna med 4-1 lät det så här:

– Vi kom inte upp i nivå och visade inte att vi ville säkra kontraktet i hockeyettan. Sollentuna var helt enkelt bättre än oss i dag och det finns inte så mycket mer att säga än det, säger Björn Lidström, tränare i Wings till unt.se/sigtunabygden.

Lidströms kommentar säger det mesta om hans besvikelse och nog lär han och numera spelande tränaren Viktor Helander rannsaka sig själva. Spelarmaterialet de förfogar över ska inte hamna i det nu rådande, prekära läget.

Foto: Martin Nilsson/Arkiv

 

Hur det gick för Wings chockvärvning Pavel Brendl?

Individuellt sköt han fem mål och åtta poäng på sina tolv matcher, vilket får anses som godkänt. Spelmässigt har jag ingen större koll hur han sett ut, men enligt uppgifter är det i powerplay han tillfört. Men framför allt misslyckades han och resten av laget att säkra ett nytt kontrakt. 

En som gjort det bra i Wings efter jul är Almtunalånet Christian Blomqvist. Med 16 pinnar slutar han tvåa i poängligan och kanske kan han kliva in som ordinarie i Almtuna till hösten?

I kvalet kan det bli ett mycket intressant derby. Med tre omgångar kvar av Alltvåan har Rimbo möjlighet att klättra upp till kvalplats - och då måste det förmodligen bli tre poäng i morgon mot Iron. Vilket det lär bli då Björklingegänget plockat sanslöst dåliga TVÅ poäng på 18 matcher i alltvåan. En historia undertecknad hoppas kunna följa upp.

 

//Martin

Spelarbetyg: Almtuna-Västervik

Almtuna skjuter bara 18 skott mot seriens näst sämsta lag och det säger en del om intrycken man tar med sig från Gränbyhallen i kväll: Slarvigt spel och lågt underhållningsvärde (bortsett från första tio minuterna) - men ack så viktiga poäng för Almtuna som vinner med 2-1.

Målvakter

30. Ljung, Arvid – 4
38. Fröberg, Oscar – båsöppnare

Förstafemman

16. Rotbakken, Linus – 3
5. Svensson, Per – 3
17. Milton, Oscar – 2
90. Ljunggren, Daniel – 2
21. Sandström, Lucas – 2

Andrafemman

71. Aronsson, Victor – 3
66. Lindström, Gustav – 3
58. Forsberg, Fredrik – 2
15. Rollin-Carlsson, Victor – 2
23. Hertzberg, Viktor – 2

Tredjefemman

2. Carlson, Albin – 2
82. Léman, Jonathan – 2
80. Marjamäki, Masi – 2
33. Lundin, Albin – 2
10. Nilsson, Ludvig – 3

Fjärdekedjan

24. Santesson, Erik – 2
20. Pentler, Oscar – 2
18. Svensson, Jacob – 3

Extraforward

19. Quist, William – 2

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin 

En del Almtuna-frågor att reda ut

De senaste dagarnas nyheter kring ledarstaben i Almtuna är synnerligen intressanta. Utan att ha haft tid att prata med de inblandade känner jag ändå att det är på sin plats att lista några frågeställningar och funderingar gällande tränar- och chefsrollerna.

  • Sportchef anställs. Björn Danielsson är tillbaka i rollen som Almtuna för mindre än ett år sedan inte hade råd med. Ja, det var i alla fall den officiella sanningen när Tobias Pehrsson fick sparken som sportchef. Varför skulle klubben har råd att lyfta in en sportchef nu? Jag har inte svaret på det - inte heller på faktumet att Danielsson är tillbaka i tjänsten trots att det lät så här när han bröt med Almtuna i november 2015: "Vi har kommit överens om detta tillsammans. Det handlar om att Björn gick in i en stressrelaterad sjukdom under början av sommaren och han har funderat ett tag och känner att han inte vill komma tillbaka till den plats där han inte mådde bra", sade klubbchef Andreas Klingberg då. Hmm...
  • Tränarduon förlänger. Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson har gjort underverk med en på papperat svag trupp denna säsong och belönas med nya tvåårskontrakt. Jättebra nyheter för Almtuna, förstås. Får tränarna behålla många spelare över nästa säsong ser förutsättningarna bra mycket bättre ut än de gjorde i somras. Att knyta upp två tränare som både brinner för klubben och lyckats utveckla doldisar till bra allsvenska spelare är starkt jobbat från klubbchef Klingberg och sportchef Danielsson (och styrelsen?). Förlänger även målvaktstränaen Michael Andreasson under våren?
  • Klubbchefen avgår. Andreas Klingberg gör nu i februari sin sista månad i klubben. Varför han slutar har dock inte framgått än. Enligt källor till UNT och bloggen är beslutet inte helt frivilligt - missnöjet som riktades mot Klingberg under fjolåret har tydligen varit konstant fram till nu. Om det bara är elaka tungor eller om relationerna i klubben - då tänker jag på Klingbergs relation med spelarna, tränarstaben och styrelsen - förvärrats denna säsong låter jag vara osagt. Det ekonomiska utfallet efter denna säsong får nog i mångt i mycket utvisa hur väl klubbchefen lyckats med sina tre år i Almtuna.

Fler och mer initierade uppgifter om hur det gått till bakom kulisserna med ovanstående anställningar lär komma efter avslutad säsong. Det blir spännande att följa under våren!

 

//Martin

Spelarbetyg: Oskarshamn–Almtuna

Almtuna kan vända hem med två poäng efter avgörande i sudden death – men nog borde det ha varit tre poäng i bagaget. 4–3 skrevs det i alla fall till efter en stabil bortamatch defensivt.

Hemvändande Victor Aronsson då? Jo, han gjorde starka avtryck omgående. Även om han var uppsatt som sjundeback spelade han mycket - redan i första perioden noterades han för en assist när Almtuna tog ledningen i spel fem mot tre. Han matchades flitigt både i fem mot fem och i powerplay - och noterade ytterligare en assist när han skickade pucken i rundeln innan Per Svensson prickade in 3-1 i andra perioden.

Skaplig "debut" på den två matcher (lär nog förlängas) långa låneperioden från SHL och Karlskrona.

 

Målvakter

38. Fröberg, Oscar – 2
30. Ljung, Arvid – båsöppnare

Förstafemman

16. Rotbakken, Linus – 3
5. Svensson, Per – 3
17. Milton, Oscar – 3
90. Ljunggren, Daniel – 2
21. Sandström, Lucas – 2

Andrafemman

71. Ragnarsson, Jakob – 3
66. Lindström, Gustav – 2
58. Forsberg, Fredrik – 3
15. Rollin-Carlsson, Victor – 4
23. Hertzberg, Viktor – 2

Tredjefemman

2. Carlson, Albin – 2
82. Léman, Jonathan – 2
80. Marjamäki, Masi – 1
33. Lundin, Albin – 2
10. Nilsson, Ludvig – 2

Fjärdekedjan

24. Santesson, Erik – 2
20. Pentler, Oscar – 2
18. Svensson, Jacob – 3

Sjundeback

9. Aronsson, Victor – 3

 

Betygsskalan: 1. Underkänd, 2. Godkänd, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. För bra för hockeyallsvenskan. 

 

//Martin 

Fint att se, Milton. Äntligen!

Jag skrev inför säsongen 2016-2017 att hans genombrott skulle komma. I blogginlägget beskrevs en offensiv potential som han inte varit i närheten av att få ut.

Tidpunkten var med facit i hand helt fel - men nu har det visat sig att jag i sak fick lite rätt till slut.

ÄNTLIGEN har det lossnat för Oscar Milton, 24-åringen som utvecklats till en supergnuggare och publikfavorit som i princip aldrig hittar nätet.

En semester senare för undertecknad är läget annorlunda och jag gläds verkligen med den extremt lojale Björklingesonen.

Kika bara på detta:

  • På de 2018 hockeyallsvenska matcher Milton spelat inför nuvarande säsong hade han skjutit 13 mål.
  • Efter starka fyra mål och fyra assist bara den senaste månaden är han nu uppe i 19 poäng (9+10) på 42 matcher 2017-2018 - och dessutom karriärsbästa plus/minus-statistiken med sina +8.

 

Milton firar ett mål. Foto: Peter Bohlin, Pic Agency.

Det är inte heller några dussinmål Milton prickat in - den ena soloprestationen efter den andra, veckans mål i hockeyallsvenskan och distinkta direktskott i kryssen. Tänk om han började peta in någon retur då och då också?!

Kedjekamraterna Victor och Viktor (Rollin-Carlsson och Hertzberg) är förstås starkt bidragande och bör givetvis nämnas i sammanhanget. Faktiskt helt galet hur Hertzberg klivet fram som en av seriens toppspelare - mer om det en annan gång.

Till sist kan vi konstatera att hårt arbete och tålamod lönar sig och jag är lika glad för tidigare lagkamraten - en mycket sympatisk person dessutom - Miltons islossning som för Almtuna som utbildat och vårdat en lokal produkt, trots att det tagit tid.

Att en sådan kille äntligen får börja skjuta hem poäng till klubben i hjärtat (okej, Iron finns där också) är fint. Att det är en spelare som offrar allt i varje match gör det än finare. Poäng är inte ALLT - men trots allt ofta avgörande.

 

//Martin

Vill klubbchefen riva Gränbyhallen?

Hej kära bloggföljare, jag vill börja med att be om ursäkt för frånvaron!

Främst handlar det uteblivna bloggandet på sistone om att undertecknad gjort en del bandy- och innebandyjobb för UNT som krockat med Almtunas matcher. 

MEN. Nog om det för nu.

 

Rubriken handlar om en grej som jag snappade upp på Twitter i dag. Och det är verkligen en liten grej - men anmärkningsvärd. Åtminstone med en viss glimt i ögat.

 

 

Det är alltså en Södertäljesupporter (Andreas H) som twittrar och Almtunas klubbchef Andreas Klingberg som svarar.

Och nej, det är klart att Klingberg inte vill bli av med taket. Det förstår vi alla, men jag tyckte det var lustigt och kan ses som en "uppmuntran" att fylla på med massor av öl för att få igång ett stökigt Gränbyhallen på fredag. Den som kan klubbchefens historia kring arenabygget är väl medveten om att han gärna ser sitt Almtuna spela i något mer modernt...

Man måste ju ändå gilla Klingbergs personliga interaktion på Twitter. Tidigare blev det ofta lite väl mycket känslor - nu är nivån klart bättre. Underhållande, och görs det på "rätt" sätt bra för Almtuna som varumärke.

Som ni förstår: Klart jag bloggar om detta i brist på annat att skriva om.

Det jag egentligen skulle informera om var att undertecknad i dag lämnar Sverige för att semestra i Asien. Så det blir tyst här i typ en månad från och med nu.

Kan Almtuna få ordning på bitarna snart igen blir det antagligen en del playoff-bloggande i vår. Gott så, vi hörs!

 

//Martin

Östervålas stolthet allt annat än "blyg och orolig"

I kväll spelar Juniorkronorna JVM-semifinal mot USA - i USA. Få hockeyintresserade från Uppland har nog missat att Östervåla-fostrade Almtunaspelaren Gustav Lindström spelat en viktig, defensiv roll i det svenska laget där han är en av de äldsta spelarna (född 1998).

"Han har klarat sig bra".

Så sade Lindströms tränare och morbror Marcus Ragnarsson till UNT:s Håkan Lundh i går. Klart att "Ragge" håller igen lite när han får frågor om släktingen, inget konstigt med det.

Sen kom en mer personlig utläggning om Lindström från det tidigare NHL-proffset:

"Gustav har tagit stora steg i sin utveckling, framför allt som person. Han var blyg och lite orolig när han var liten men det där har han verkligen tagit tag i. Nu är han en stor, mogen, fullvuxen man som är social i gruppen och alltid glad och rolig. Han har tagit stora kliv, det har han gjort".

Blyg och orolig har Lindström definitivt inte varit de senaste veckorna när han ställts mot världens bästa juniorspelare. 

Jag är faktiskt riktigt imponerad av hans spel så här långt, även om han likt resten av laget gjorde en sämre insats mot Slovakien. Fram tills kvartsfinalen hade den högerfattade backen knappt slagit bort en passning samtidigt som han varit stenhård i spelet utan puck, två egenskaper alla tränare värdesätter väldigt högt hos en back.

Bild: Mark Blinch/TT | Gustav Lindström (tv) klappar om lagkamraterna i Sveriges juniorkronor efter segern mot Ryssland.

I ärlighetens namn har Östervålasonen förmodligen sämst skridskoåkning i det det så fantastiskt talangfulla laget - därför är det riktigt häftigt att se hur han kompenserar bristerna med enorm smartness och moget spel. Han har varit en lugn, defensiv klippa, kort sagt. Jag var högst osäker på att han skulle bli uttagen efter en något svajig höst i Almtuna men oj vad han visat att förbundskaptenerna gjorde rätt val.

Nu återstår att se hur många minuter han får i de två återstående matcherna då konkurrensen på backsidan är mördande. Det är självklart att Dahlin, Liljegren och framför allt Brännström ska överösas med speltid. Men Lindström har i backpar med Modos Sellgren helt klart förtjänat förtroendet från coach Montén när det handlar om att spela 0-0 och det lär sannolikt behövas emellanåt mot ett favorittippat USA.

Missa för allt i världen inte torsdagens semifinal med nedsläpp 22.00 svensk tid. Underhållning på hög nivå utlovas.

 

//Martin

Fingertoppskänsla deluxe, Almtuna

Almtuna fortsätter att ta poäng även när prestationerna är dåliga. 2-1 efter straffar mot Karlskoga efter ett sömpiller till match där båda lagen verkligen hade haft nytta av bra powerplay-spel. Spelet i fem mot fyra var extremt krampaktigt - under vissa stunder såg varken Almtuna eller Karlskoga ut att ens ha en idé om hur de skulle utnyttja sina (många) minuter i numerärt överläge.

En sak som måste berömmas med stort b är Almtunatränarnas (den så kallade sportgruppen - som tillsammans skulle verka som sportchef - verkar lysa med sin frånvaro) fingertoppskänsla gällande nyförvärven under säsongen. Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson har fått i princip maximal utdelning på forwards-rekryteringarna:

  • Viktor Hertzberg hämtades från Hudiksvall i hockeyettan och är uppe i mycket fina tio poäng på 14 matcher.
  • Erik Santesson blixtinkallades från Kallinge/Ronneby för att spela en match och sajnades sedan upp för hela säsongen för bara några veckor sedan - på sex matcher har han producerat starka tre mål och en assist. Som defensivspecialist! I går sköt han hem två poäng till Almtuna via två snygga straffmål efter att ha gjort hemmalagets enda mål under full tid. 

Två lirare som plockats upp från den lägre divisionen och gjort större avtryck på sina totalt 20 matcher (sammantaget) än vad kanadensarna David Vallorani - som förvisso lämnat klubben - och Luke Pither gjort så här långt. Nu kan ingen längre säga att Pither behöver tid att anpassa sig till den svenska hockeyn och det är bara att erkänna att både Almtuna och undertecknad trodde att det fanns myyyycket fler och vassare verktyg i den erfarne kanadickens verktygslåda. Pither bidrar ändå med ett hårt arbete och verkar vara en pådrivare och ganska stark karaktär i gruppen, det kan ingen ta ifrån honom - och det lär vara anledningen till att han fortsatt för relativt stort förtroende från tränarduon.

Till protokollet ska tilläggas att Hertzberg och Santesson inte kan förväntas bidra framåt på samma nivå som hittills - de ska nog snarare ses som två energispelare som fyller viktiga roller i spelet utan puck. Men kan Almtuna utveckla Fredrik Forsberg till säsongens succéman så kan nog målen fortsätta trilla in för "hockeyettan-lirarna".

 

//Martin

Vilken lagmaskin - och vilka klassmål!

7-1.

Ett resultat man sällan ser i Almtunas favör - trots att laget tillhör den absoluta toppen har säsongen för det mesta handlat om uddamålsvinster under de 29 omgångarna som hade spelats inför dagens match mot Oskarshamn.

Sexmålsdifferensen i kväll innebär att hockeyallsvenska tabelltrean Almtuna nu även har en positiv målskillnadskolumn: 79-77.

Almtuna visade upp den där sedvanliga bredden vi blivit vana vid - de sju målen fördelades över sex olika målskyttar.

Och vilka klassmål! Oscar Milton skott direkt efter tekning rakt upp i krysset, Viktor Hertzbergs kyliga frilägesdragning som gav öppen kasse och unge Jacob Svenssons backhandlyft i numerärt underläge är tre mål av hög klass från spelare som ingen direkt väntar ska hamna i målprotokollet över huvud taget. 

Lagmaskinen trummar vidare. En lagmaskin som är extremt välsmord just nu med sju vinster på de åtta senaste matcherna efter debaclet i Örnsköldsvik (torsk 7-1). Jag slutar aldrig överraskas av det här Almtunalaget som jag fortfarande inte känner någon särskilda förväntan på. 

De tre färska poängen innebär framför allt att det nu är tolv sköna poäng ned till Björklöven som återfinns just nedanför playoff-strecket.

Oerhört imponerad är undertecknad av Almtunas 2017. En stark vår följdes upp av en fantastisk höstsäsong. Det kan fortfarande svänga ordentligt för det unga Uppsalagänget men just nu tyder mycket snarare på att flera spelare kommer att leverera ännu starkare. Häftig utveckling, minst sagt!

 

//Martin

VIDEO: Almtuna önskar god jul med sång

Almtunas herrlag i ett effektivt samarbete även utanför isen - se och hör den fagra julsången!

 

Videon är tidigare publicerad på instagram (på almtuna_official kan du följa Uppsalagänget).

 

//Martin

VIDEO: Alundasonens första NHL-mål

Robert Hägg fick vänta länge på att få sudda ut den där nollan. Men i den 35:e NHL-matchen smällde det från blålinjen när Gimoprodukten pricksköt in sitt första NHL-mål i karriären.

Se målet i klippet och tänk på hur Häggs blick hela tiden är fokuserad på var han ska sätta pucken. Man förvånas över att det dröjde nästan halvvägs in på säsongen innan Philadelphia Flyers 22-årige Alundason fick måljubla! 

 

Hägg intervjuas efter segern: 

Fyra assist hann Hägg - som används som något av defensivspecialist i Flyers - producera innan debutmålet kom i natt.

Stort grattis Robert!

 

//Martin

Bloggare: Martin Nilsson Ålder: 25  Bor: Uppsala Mejl: martin.nilsson@unt.se


Twitter: @martinnilssons  

Sport I dag