AIK – som jagar en plats i allsvenskan nästa säsong – inledde matchen aggressivt och tog ledningen i den 15:e spelminuten genom Emma Engström. Upprinnelsen var ett inspel från kanten som Uppsalaförsvaret inte lyckades få undan.

– Det blev lite rörigt mellan vår målvakt och backlinjen där, en tilltrasslad situation. Vi fick en dålig start på matchen, säger Fredrik Bernhardsson.

Efter målet växte Uppsala in i det hela och tog över mer och mer, enligt Bernhardsson.

– Jag tror att vi vann avslutsstatistiken totalt med 14–7. Vi spelade tålmodigt och disciplinerat i 75 minuter. Det var synd att vi slarvade lite där den första kvarten, fortsätter tränaren.

Bud på en kvittering fanns. I slutminuterna hade bland annat Fanny Lång en ribbträff. Men närmare än så kom inte Uppsala ett 1–1-mål. Liksom i 0–1-förlusterna mot Kungsbacka och Kalmar är det i den sista tredjedelen som Uppsala inte riktigt får till det för tillfället.

– Det fortsätter att grina emot oss och vi får inte till målskyttet, säger Fredrik Bernhardsson som tidigare har efterlyst ett rakare och direktare spel på offensiv planhalva.

Närmast väntar ett nära två veckor långt landslagsuppehåll i elitettan. Nästa match för Uppsala Fotboll är borta mot Östersund söndagen 29 oktober.

– Nu får vi tid att träna ihop oss och ta lärdom av de här matcherna, säger Fredrik Bernhardsson vars lag sammanlagt inte har vunnit på sex matcher.

För AIK:s del innebar segern att Solnalaget (med den tidigare Siriusspelaren i Sarah Storck i truppen) nu bara är en poäng efter Assi på den nedre direktplatsen till allsvenskan. Assi spelade oavgjort (3–3) borta mot Kungsback i fredags.