Publicerad: 2012-04-19 08:00, senaste uppdaterad: 2012-04-20 10:04
Läs upp

Dalen är redo för final

INNEBANDY. Dalen laddar för fullt inför lördagen. Hård träning har hållit pulsen uppe efter semifinalerna och hos spelarna tryter tålamodet – de är redo för final.

Dalens finalvecka

Måndag: Träning med hög intensitet.
Tisdag: Träning med fokus på detaljer i spelet.
Onsdag: Vilodag.
Torsdag: Lättare träningspass.
Fredag: Resa till Malmö på morgonen.Dalen har haft lite längre vila än Storvreta efter semifinalspelet. Laget vann sin serie mot Pixbo med 3–1 i matcher. Men de extra dagarna vila ser tränaren Ulf Hallstensson inte som någon direkt fördel.
– Nej, kanske tvärtom egentligen. Det kan vara en fördel att ha spelat fem tuffa matcher eftersom man har pulsen uppe då. Det vi har fått göra är att träna hårt i stället, säger han.

Fokus inför lördagen ligger på att finslipa detaljer i spelet. Hög intensitet på träningarna blandat med kombinationer på fasta situationer har gjort att laget känner sig redo inför det som komma skall – uppdraget att bräcka världens bästa klubblag.
– Storvreta är självklart jättefavoriter. Deras chanser hade varit enorma om det hade varit bäst av fem matcher. Men vår fördel ligger just i att det bara är en match. Vi är underdogs och satsar allt på ett kort. Det finns inget att spara på nu, säger Hallstensson.

Dalen som lag har ingen erfarenhet från någon tidigare final, men det har Ulf Hallstensson. Han har tagit både SM-guld med AIK och VM-guld med Sverige. Det kan, enligt honom själv, betyda mycket på lördag. Framför allt när det gäller pressen som sätts på spelarna.
– Jag tror absolut att de klarar av att spela inför en storpublik i Malmö. Sedan jag kom till laget i höstas har vi utgått från mina erfarenheter. Tre bitar har vi jobbat med: Fysiologin, det mentala och spelet på planen. Och nu har vi visat en otrolig stabilitet i slutspelet. Dalen har gjort en fantastisk resa hittills, men vi är inte nöjda.

Hallstensson tycker att han har tillräckligt bra koll på Storvreta inför finalen, men poängterar att Storvreta antagligen har lika bra koll på Dalen. Tidigare matcher från säsongen betyder ingenting, menar han.
– Nu handlar allt om årets sista match. Vad vi har gjort tidigare spelar ingen roll.
Vad behövs för att ni ska ta SM-guld?
– En fortsatt stark tro på oss själva. Vi måste våga spela vårt spel. Om vi vågar släppa lös krafterna i laget kommer vi att ställa till det för Storvreta.

Av: Anton Rosenblad anton.rosenblad@unt.se

Magnus "Binge" Jäderlund tränade Storvreta den gångna säsongen. Bild: Staffan Claesson
Foto: Staffan ClaessonMagnus "Binge" Jäderlund tränade Storvreta den gångna säsongen.

Jäderlunds nya klubb

division i DAM

division II dam

Fotbollsbloggen Live del 34

TV. Fotbollsbloggen Live är tillbaka med det senaste från superettan och den lokala toppfotbollen. I dagens avsnitt snackar vi upp Sirius herr-och damlags kommande matcher. 

Påskdagen 20 april

INTERVJU
"Det går åt rätt håll”
Håkan Lundh har intervjuat Sirius fotbolls Ante Björkebaum som dras med skadeproblem.

INTERVJU
UNT har träffat Valsta Syrianskas nyförvärv Trimi Makolli inför seriestarten i norrettan. 

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


bil-tester

Läs våra senaste bil-tester

Påskdagen 20 april

INTERVJU
"Det går åt rätt håll”
Håkan Lundh har intervjuat Sirius fotbolls Ante Björkebaum som dras med skadeproblem.

INTERVJU
UNT har träffat Valsta Syrianskas nyförvärv Trimi Makolli inför seriestarten i norrettan. 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »