Publicerad: 2013-02-03 19:38, senaste uppdaterad: 2013-02-03 19:02
Läs upp
Tierp tog en ny seger mot Valbo.
Foto: Hans E Ericson
Laddar...

Därför älskar Tierp Valbo

ISHOCKEY. Det handlade om ett prestigemöte på söndagskvällen i Vegahallen. Och Tierp drog på nytt det längsta strået mot Valbo vilket varit fallet under hela säsongen.

Lagen har mötts sex gånger och detta var femte gången som Tierp besegrade Valbo.
- Det är alltid mycket känslor med i bilden vilket också märktes ute på isen. Efter förlusten mot Borlänge hamnade vi lite i ett ingenmansland i tabellen. Men det var verkligen inget fel på inställningen i laget i denna match. Och vinsten innebar också att vi definitivt säkrat nytt division I kontrakt, säger huvudtränaren Stellan Gerdin.

Första perioden var tillknäppt och avvaktande spelmässigt. Valbo hade ett visst övertag till viss beroende på att man vid tre tillfällen spelade i power play. Och efter 14.20 utnyttjade också gästerna sitt power play då Jonas Vasiljeff sköt 1-0. Matchen ändrade dock radikalt ansikte i andra och då hemmalaget grundlade segern. Laget vände 0-1 till 2-1 i inledningen av perioden inom loppet av 28 sekunder. Tomas Andersson kvitterade till 1-1 i numerärt överläge och därefter sköt Tomas Berlin 2-1. Andreas Näsman utökade till 3-1 med ett dragskott i krysset i mitten på perioden. Även det målet kom i power play. Valbo vaskade ändå fram två frilägen som målvakten Magnus Persson räddade. Persson tillhörde återigen en förgrundsspelare tillsammans med tvåmålsskytten Tomas Andersson.
- Tomas gör alltid ett bra jobb lite i det tysta, konstaterar Åke Liljebjörn, andretränare i Tierp.

Valbo kämpade tappert i sista perioden för att komma i kapp men hemmaspelarna redde ändå skickligt ut anstormningen. Valbo plockade även ut målvakten när drygt två minuter återstod av matchen. Tio sekunder senare sköt Tomas Andersson 4-1 i tom kasse.
- Hade vi satt våra bägge frilägen vid 3-1 kanske matchen fått ett annorlunda förlopp. Första perioden är jag mest nöjd med. Och det är bara konstatera vi haft svårt mot Tierp under säsongen, säger Valbotränaren Tommy Sjödin.

- - Vi har ännu inte gett upp hoppet undvika kval. Ställer i första hand min förhoppning till att Tierp vinner mot Hedemora. Sedan är det upp till oss själva att försöka reda ut situationen, menar Sjödin.

Av: Lars-Ivan Eriksson sport@unt.se

Semifinal 7:7
Silly season

Annina Wede i kamp med Ältas Andrea Odelius. Bild: Sami Grahn/Pic-Agency

division i herr
kvalserien till elitserien

DIVISION III HERR

division ii dam

Onsdagen 23 april

KRÖNIKA
"Därför känns det trist att den enpoängsmatchen i mångt och mycket fällde avgörandet.
Mathias Rutegård efter Uppsala Baskets tunga förlust borta mot Södertälje.

Mest kommenterade blogginläggen

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


bil-tester

Läs våra senaste bil-tester

Onsdagen 23 april

KRÖNIKA
"Därför känns det trist att den enpoängsmatchen i mångt och mycket fällde avgörandet.
Mathias Rutegård efter Uppsala Baskets tunga förlust borta mot Södertälje.


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »