Lagen har mötts sex gånger och detta var femte gången som Tierp besegrade Valbo.
- Det är alltid mycket känslor med i bilden vilket också märktes ute på isen. Efter förlusten mot Borlänge hamnade vi lite i ett ingenmansland i tabellen. Men det var verkligen inget fel på inställningen i laget i denna match. Och vinsten innebar också att vi definitivt säkrat nytt division I kontrakt, säger huvudtränaren Stellan Gerdin.

Första perioden var tillknäppt och avvaktande spelmässigt. Valbo hade ett visst övertag till viss beroende på att man vid tre tillfällen spelade i power play. Och efter 14.20 utnyttjade också gästerna sitt power play då Jonas Vasiljeff sköt 1-0. Matchen ändrade dock radikalt ansikte i andra och då hemmalaget grundlade segern. Laget vände 0-1 till 2-1 i inledningen av perioden inom loppet av 28 sekunder. Tomas Andersson kvitterade till 1-1 i numerärt överläge och därefter sköt Tomas Berlin 2-1. Andreas Näsman utökade till 3-1 med ett dragskott i krysset i mitten på perioden. Även det målet kom i power play. Valbo vaskade ändå fram två frilägen som målvakten Magnus Persson räddade. Persson tillhörde återigen en förgrundsspelare tillsammans med tvåmålsskytten Tomas Andersson.
- Tomas gör alltid ett bra jobb lite i det tysta, konstaterar Åke Liljebjörn, andretränare i Tierp.

Valbo kämpade tappert i sista perioden för att komma i kapp men hemmaspelarna redde ändå skickligt ut anstormningen. Valbo plockade även ut målvakten när drygt två minuter återstod av matchen. Tio sekunder senare sköt Tomas Andersson 4-1 i tom kasse.
- Hade vi satt våra bägge frilägen vid 3-1 kanske matchen fått ett annorlunda förlopp. Första perioden är jag mest nöjd med. Och det är bara konstatera vi haft svårt mot Tierp under säsongen, säger Valbotränaren Tommy Sjödin.

- - Vi har ännu inte gett upp hoppet undvika kval. Ställer i första hand min förhoppning till att Tierp vinner mot Hedemora. Sedan är det upp till oss själva att försöka reda ut situationen, menar Sjödin.