UNT sökte sportchef, ordförande och spelare under torsdagen men från Sirius sida var det locket på tills dess att klubben träffade Jonsson vid 18-tiden på torsdagskvällen. Lagets målvakt Jennifer Gräll var ytterst fåordig även efter mötet.

– Inga kommentarer, säger Gräll.

Är det klubben som inte vill att ni uttalar er?

– Jag har inga kommentarer över huvud taget.

Sent på kvällen valde Sirius till sist att kommunicera via ett pressmeddelande. Där bekräftas UNT:s uppgifter.

"Styrelsen för Sirius Innebandy har beslutat att säga upp avtalet med Nicklas Jonsson som varit tränare för Sirius Innebandy SSL Dam. Anledningen är att det framkommit att Nicklas, i sin roll som ledare, använt ett språkbruk som uppfattats opassande av de spelare han varit ledare för och som inte stämmer överens med de värderingar och riktlinjer som är grunden för föreningens verksamhet."

SSL-klubbens ordförande Peter Tornberg citeras enligt följande:

”Vi är nöjda med det jobb som Nicklas på kort tid uträttat rent sportsligt men kan inte acceptera att ledare inte lever upp till de värderingar vi har inom Sirius Innebandy”.

I ett telefonsamtal med UNT beklagar Tornberg situationen.

– Det finns roligare dagar än dessa, det är inte roligt för någon inblandad. Vi ville absolut inte att Nicklas skulle få reda på detta via media. Det är en allmän bild som ligger bakom vårt beslut. Inte en enskild händelse.

Sirius ordförande vill inte kommentera språkbruket Jonsson använt.

– Av många anledningar vill vi inte gå ut med några detaljer.

Hur mottog Jonsson beskedet under mötet?

– Vi hade en bra och sansad diskussion. Han blev både överraskad och ledsen över det som har hänt, att det över huvud taget blev så här.