Derbyn anses oftast vara viktigare än andra matcher. Men lördagens rekordsena – eller rekordtidiga om ni så vill – möte mellan Sirius och Storvreta höjer inte temperaturen till den normala hos klubbarna. När de drabbar samman i Olandshallen i Alunda gör de det med välgörenhet i fokus. Den lokala ICA-handlaren arrangerar en dag mot mobbning där organisationen Friends håller ett föredrag och de båda superligaklubbarna är ett ytterligare dragplåster till eventet.

– Jag tar inte så allvarligt på den här matchen, den har mer att välgörenhetssyfte. Vi spelar ingen innebandy just nu (mitt i försäsongen). Men när matchen ändå startar vill vi bjuda på så bra innebandy som möjligt, säger Siriustränaren Niklas Johansson som kommer att ställa två a-lagsfemmor plus en juniorfemma på benen.

Nye backen från Rotebro, Niclas Johansson-Bräck, samt de uppflyttade juniorerna Andreas Lundell och Filip Eriksson kommer samtliga till spel.

Storvreta saknar en rad tongivande pjäser, främst av skadeskäl, och kommer enligt tränaren Stefan Forsman med en "juniorbetonad" trupp. Två nyförvärv får chansen att visa upp sig för första gången, målvakten Jacob Pettersson och forwarden Emil Helmrich.

– Matchen är sekundär, vi ställer upp för sakens skull. Syftet är jättebra och vi får dessutom en chans att köra lite klubba och boll och hjärta och lungor, säger Forsman.